LEUVEN MINDGATE

Seminarie: Wanneer is outsourcing van softwareontwikkeling aan lage-lonenlanden zinvol?


Een praktische aanpak van de voor- en nadelen

De hype rond het outsourcen van softwareontwikkeling in India lijkt gestabiliseerd. Diverse ondernemers hebben er ervaring mee opgedaan, zowel positieve als negatieve. Is India interessant, kan het voormalig Oostblok nieuwe opportuniteiten bieden, of is dergelijke outsourcing voor u niet zinvol? Wat zijn de ervaringen van anderen, is het voor uw bedrijf nuttig, en waar dan op te letten? Of is het voor u juist niet zinnig?

Dit seminarie belicht vanuit een praktisch en neutraal oogpunt diverse aspecten rond het uitbesteden van softwareontwikkeling aan lage-lonenlanden. Ter omkadering zal een overzicht gegeven worden van de diverse landen die veel voor outsourcing gebruikt worden, met telkens de voor- en nadelen en de nodige juridische aspecten.
Verder zijn er een drietal praktijkgetuigenissen door bedrijven die reeds de nodige ervaring hebben opgedaan rond deze problematiek. Hier komen zowel bedrijven met positieve als met negatieve ervaringen aan het woord.

Het seminarie wordt afgesloten met een geleide paneldiscussie waarin het aanwezige publiek onderwerpen kan aandragen. Na afloop nodigen we u graag uit om, met een glas in uw hand, bij te praten met uw collega's.

Leuven.Inc ondersteunt dit seminarie georganiseerd door:
- Vlaams Software Platform
- Agoria Industrial Automation


Praktische zaken

Datum: 8 oktober 2003
Plaats: Diamant Building, Brussel
Prijs:
- 55 euro: leden van het Vlaams Software Platform, Agoria Industrial Automation of Leuven.Inc
- 95 euro: alle anderen


Programma

14u00 Verwelkoming en inleiding

14u10 Analyse van de markt - drs. Paul Tjia, sr. consultant 'offshore IT outsourcing', GPI Consultancy
Drs. Paul Tjia geeft, ondersteund door Nederlands en Belgisch cijfermateriaal, de huidige stand van zaken weer rond offshore outsourcing. Vervolgens passeren diverse lage-lonenlanden de revue waarbij vooral de respectievelijke sterke en zwakke punten worden beschreven. Ook communicatie binnen internationale software-projecten en het opzetten van proefprojecten worden besproken.

14u40 Praktijkgetuigenis: SCIA - Dr. Jean-Pierre Rammant, CEO, SCIA International
SCIA ontwerpt & distribueert software voor ontwerp en fabricage in de constructiesector. Voor het ontwikkelen van deze software heeft SCIA een 8-tal jaren ervaring met outsourcing in Tjechië, Roemenië en ook India.

15u00 Juridische aspecten - Prof. Jean Paul Triaille
De juridische slangenkuil schrikt veel bedrijven af om hun softwareontwikkeling te laten uitvoeren in het buitenland. Prof. Jean Paul Traille, specialist op dit gebied, probeert hier wat licht in te brengen en
bespreekt op welke juridische aspecten u moet letten, wat er mis kan gaan en waar u verdere hulp kunt krijgen.

15u20 Praktijkgetuigenis: ValueSource - Jo Hageman, General Manager, ValueSource
ValueSource gelooft in outsourcing. Het is een Belgisch softwarehuis dat zijn klanten in West-Europa heeft en al zijn software in zijn vestiging in India laat ontwikkelen. Op het vlak van outsourcing dus een extreme situatie dus, die behalve duidelijke voor- en tegenstanders ons ook heel wat ervaringsgegevens kan brengen.

15u40 Pauze

16u00 Praktijkgetuigenis: ITprovision - Dr. Michel Loots, Directeur, ITprovision België/Roemenië
ITprovision.com is een gezamenlijk Belgisch/Roemeens data- en softwarebedrijf in Roemenie. Na 6 jaar werken ze nu met ongeveer 25 programmeurs en 35 dataprocessing medewerkers. Belgisch directeur Dr. Michel Loots heeft ook ervaringen met India. Vanuit deze specifieke ervaringen zal hij neutraal de SWOTs (Strenghts, Weaknesses, Opportunities, Threats) van outsourcen belichten, en de punten waarop men moet letten om het voor het eigen bedrijf succesvol te laten verlopen.

16u25 Omgaan met cultuurverschillen - Peter Vanduyfhuys, managing director, Eastwards
Eastwards heeft vele jaren ervaring met het vinden van handelspartners in Centraal- en Oost-Europa en begeleiding bij investeringen. Peter Vanduyfhuys deelt zijn ervaring hiermee in de vorm van nuttige adviezen met het aanwezige publiek.

16u40 Paneldiscussie

17u30 Networking drink

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us