LEUVEN MINDGATE

Startup Fair Leuven


Wat?

Startup Fair Leuven is een evenement georganiseerd door een samenwerking van AFC Leuven, Ekonomika en VTK. Het is een niet-traditionele job fair georganiseerd voor startups en jonge ondernemingen die op zoek zijn naar de ideale aanvulling op hun personeelsbestand. Het zal doorgaan op 3 december 2014 in de Universiteitshallen te Leuven van 11u tot 14u. Een twintigtal startups krijgen zo de kans om hun business voor te stellen aan studenten die vrij mogen binnen en buiten lopen. Studenten van alle faculteiten worden uitgenodigd om een frisse mix van competenties te garanderen.

Waarom?

Startups zijn de motor van onze economie maar vaak hebben ze nog een knelpunt waarbij ze nog net die ene persoon missen. Hoe gaan we ons idee vermarkten? Hoe pakken we dit financieel aan? Hoe laat ik dit ontwerpen en engineeren? Evengoed zijn creatieve business developers of gewoon extra krachten zeer gegeerd. Om op volle capaciteit een onderneming te starten, heeft men namelijk een volledig, multidisciplinair team nodig. Op de Startup Fair Leuven kunnen startups in contact komen met gemotiveerde en ondernemende studenten die staan te popelen om hun creativiteit en innovativiteit de vrije loop te kunnen laten gaan met hun eigen skill set.

Studenten appliceren nu stilaan voor een job maar beseffen vaak niet die andere optie dan bij de Big Four’ te gaan werken. Door in contact te komen met mensen die gepassioneerd zijn door hun eigen onderneming, krijgen ze de ondernemersmicrobe door. Men heeft tijdens zijn/haar academische opleiding een brede basis gekregen, maar het is nodig om aan het begin van zijn/haar carrière de ruimte te krijgen om de eigen talenten te ontdekken of ten volle te kunnen benutten. Als startup kan men zo een student de kans geven om mee te draaien in een creatieve omgeving tussen ambitieuze en gedreven mensen.

Praktisch

We vragen €50 vergoeding om een standje op de Startup Fair Leuven te zetten. De Universiteitshallen bevinden zich in de Naamsestraat 22 te Leuven. Als men wenst deel te nemen of vragen heeft, gelieve dan contact op te nemen via entrepeneurship@afcleuven.be.

 

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us