LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc seminarie 'Innovatiekompas'


“Niet méér investeren in innovatie, maar anders en beter valoriseren”

Innovatie en ondernemerschap staan wereldwijd zeer hoog op de economische, academische en politieke agenda en zijn van groot belang voor de groei, de bloei, de welvaart en het welzijn in een regio, land, …. De meeste ondernemingen worstelen echter met het naar de markt brengen en het verdienen aan hun innovaties. Zo ontstaat er een innovatieparadox waarbij aanzienlijke inspanningen worden geleverd om te investeren in onderzoek en ontwikkeling, maar waarbij deze inspanningen nog steeds te weinig resulteren in concrete producten en diensten die een verschil maken op de wereldmarkten.

Guy Bauwen stelt dat we niet méér moeten investeren in innovatie, maar anders en beter moeten valoriseren. Aan de hand van het innovatiekompas legt hij innovatiemythes bloot en legt hij uit hoe het anders en beter kan. Hierbij staan kernwoorden zoals vooruitzien, focussen, overtuigen, samenwerken, internationaal kijken, doorzetten, aanpassen en verdienen centraal om te evolueren tot grootmeesters in de innovatie.

In deze sessie zal er verder worden ingegaan op het innovatiekompas als dynamisch ondernemingsmodel. Het laat de onderneming toe om van richting te veranderen zonder het doel uit het oog te verliezen. De spreker geeft inzicht in succes- en faalfactoren en reikt adviezen aan voor het valoriseren van innovaties.

Enkele praktische aspecten

Datum: maandag 24 november 2014 (14u30- 17u30)
Locatie: Park-Inn Hotel, Martelarenlaan 36, 3010 Kessel-Lo - Suggestie parking: "Parking Station" (Martelarenlaan)

Programma

14u00: Ontvangst deelnemers
14u20: Verwelkoming door Leuven.Inc
14u30: Het innovatiekompas: hoe beter te valoriseren zonder méér te investeren?
Dr. Guy Bauwen, Directeur Research Centre Entrepreneurship & Business Innovation, Rotterdam University
15u45: Koffie- en theepauze
16u15: Is een disruptieve innovatie mogelijk in een groot bedrijf?
Tommy Wagemans, Business Unit Manager Pulp&Paper Solutions, Siemens
17u00: Vraag en antwoord
17u30: Afsluiting met een hapje en een drankje

Deelname

- 120 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc
- 150 euro (excl. BTW): alle anderen
 logo-kmo-portefeuille Deelname aan onze activiteiten aan -50% korting via KMO-portefeuille
Pijler OPLEIDING: Leuven.Inc Erkenningsnr. DV.O106761
Meer info op
www.kmo-portefeuille.be
KMO-portefeuille aanvraag: voor deze workshop geeft u 3 opleidingsuren in.

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 17 november 2014, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega*. Annulatie is echter niet mogelijk.

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend. 
 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us