LEUVEN MINDGATE

Researchmeeting @ Breakfast: Spuitgietstukken van magnesium via thixomoulding


Spuitgietstukken van Magnesium via Thixomoulding:compact, licht, warmtegeleidend,elektromagnetisch afschermend.

Producten worden steeds compacter en lichter. Hierbij komt dat meer en meer elektronica en accu's in de producten heel complex samen geplaatst worden.
Warmtegeleiding en warmteverspreiding zijn dus letterlijk 'hot-topics'. Een nieuwe technologie om hier een antwoord op te bieden is de productie van onderdelen via het thixomoulden van magnesium.

Thixomoulding van magnesium is een proces waarbij de grondstof onder hoge druk in Thixotrope fase wordt geïnjecteerd in een spuitgietmatrijs.
Thixomoulden leunt zeer sterk aan bij het spuitgieten van kunststoffen en heeft hier verrassend veel gemeenschappelijke noemers mee. De stukken die op deze manier gemaakt worden, kunnen eenzelfde complexiteit hebben als kunststofstukken. Ook op materiaaltechnisch vlak heeft magnesium heel wat te bieden. Zo komen zijn warmtegeleidende eigenschappen goed van pas om warmte weg te leiden of te verspreiden. Daarnaast heeft magnesium die extra troef om meteen EMS shielding te voorzien voor eventuele interne elektronica. Voorts is magnesium gekend als het lichtste metaal met brede toepassingen. Bovendien blijkt dat een magnesiumonderdeel niet meer kost dan uw klassieke kunststof behuizing of product.

Aan de hand van concrete cases ziet u tijdens deze sessie de mogelijkheden van Thixomoulding. U krijgt de mogelijkheid om aan den lijve de materiaaleigenschappen van magnesium te voelen en het potentieel voor uw bedrijf in te schatten.

Deze researchmeeting richt zich tot gebruikers van spuitgietstukken, elektronicaontwerpers, spuitgieters, matrijzenmakers, . en is voor u relevant indien u:
het principe van Thixomoulding van magnesium wil leren kennen
voeling wil krijgen met de voordelen van Thixomoulding
op zoek bent naar een aanspreekpunt rond deze technologie

Wij zien er naar uit u op deze researchmeeting te mogen ontmoeten waar Benjamin Van de Putte (Programmaleider materialen binnen Sirris) en Benjamin Denayer (Business Developer binnen Sirris) u op een deskundige wijze over hun jarenlange expertise opgebouwd naar ontwerp, simulatie en productie van magnesiumonderdelen zullen informeren.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us