LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc themasessie 'Lean Agile productontwikkeling met Scrum en Kanban'


Hoe de agile toolbox verbreden met lean praktijken voor een betere project- en productontwikkeling

Een belangrijk voordeel van een Agile aanpak is de mogelijkheid om heel snel te kunnen inspelen op verandering. Hierdoor winnen agile methodes meer en meer aan belang binnen product- en projectontwikkeling.

De eerste generatie agile met o.a. scrum, kenmerkt zich door korte iteraties en nauwe interactie tussen gebruikers en het ontwikkelteam. De tweede generatie 'Lean' Agile, gebruikmakend van Kanban, heeft tot extra doel een vlottere doorstroming in het werk te realiseren. Kanban helpt erbij om onderbrekingen als gevolg van onverwachte vragen, onzekerheden, vage verwachtingen, afhankelijkheid van specialisten, ... te vermijden.  De aanpak kenmerkt zich door een meer stapsgewijze verbetering van de agiliteit met een beter resultaat tot gevolg.

Aan de hand van een case krijgen de deelnemers een concreet idee van de toepassing van Lean Agile, daar waar de eerste generatie tekortschoot.

Doelpubliek:
Deze sessie richt zich tot project-, product-, development en kwaliteitsmanagers die de agiliteit van hun project- en productontwikkeling wensen te verbeteren.

De spreker:
Patrick Steyaert is geaccrediteerd Kanban trainer en Kanban Coaching Professional en heeft een uitgebreide ervaring in het succesvol bewerkstelligen van verandering binnen kleine en grote ICT en technologie-organisaties. Zijn expertise bevindt zich voornamelijk in het domein van lean agile management, software process improvement, project-, programme en portfolio management.

Praktische aspecten

Datum: dinsdag 28 januari 2014 (14u30-17u30)
Locatie: Park-Inn Hotel, Martelarenlaan 36, 3010 Kessel-Lo - Suggestie parking: "Parking Station" (Martelarenlaan)

Programma 

14u00: Ontvangst deelnemers
14u30: Verwelkoming door Leuven.Inc
14u40: Overzicht van Agile 1.0 met Scrum en Lean Agile 2.0 met Kanban
15u40: Illustratie van een veranderingstraject van eerste naar tweede generatie lean agile
16u20: Pauze
16u45: De Kanban Methode voor evolutionaire verandering
17u20: Vraag en antwoord
17u30: Afsluiting met een hapje en een drankje

Deelname

Deelnameprijs: 110 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc - 150 euro (excl. BTW): alle anderen
 
 logo-kmo-portefeuille Deelname aan onze activiteiten aan -50% korting via KMO-portefeuille
Pijler OPLEIDING: Leuven.Inc Erkenningsnr. DV.O106761
Meer info op
www.kmo-portefeuille.be
KMO-portefeuille aanvraag: voor deze sessie geeft u 3 opleidingsuren in.

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 22 januari 2014, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Register' knop) of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en wegbeschrijving. Betaling na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen* door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt. 

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend. 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us