LEUVEN MINDGATE

Researchmeeting@Breakast: een neus voor geur- en smaakinnovatie


EEN NEUS VOOR GEUR- EN SMAAKINNOVATIE

De sensorische (geur, smaak, gevoel en uitzicht) eigenschappen van een levensmiddel of een materiaalbepalen in belangrijke mate het succes van een product.
Een voedingsmiddel moet niet alleen gezond en evenwichtig zijn, het moet ook lekker en smaakvol zijn.
Een verpakkingsmateriaal of contactmateriaal (kunststof, papier, karton, blik, hout, ...) moet niet alleen mooi ogen, het moet ook geurvrij zijn en de smaak of het aroma van het verpakte levensmiddel optimaal bewaren.

Het Laboratorium voor Aromaonderzoek (KaHo Sint-Lieven, Gent) en SENSTECH (Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen) zijn opgesteld om op volgende vragen een antwoord te geven:

* Hoe inzicht verwerven in de complexe, chemische achtergrond van smaak, aroma en geur?
* Hoe kan men geur en smaak objectief karakteriseren?
* Waarom smaakt een product zoals het smaakt?
* Welke belangrijke componenten bevat het vluchtig profiel van een levensmiddel of een contactmateriaal?
* Wat zijn de invloedsfactoren die de smaak van een levensmiddel of de geur van een contactmateriaal beïnvloeden?
* Hoe kan ik mijn grondstoffen, ingrediënten of productieproces aanpassen om succesvolle producten met optimale sensorische eigenschappen te bekomen?
* Hoe kan ik off-flavours in de toekomst vermijden?

Deze researchmeeting is relevant voor :
producenten van levensmiddelen en ingrediënten (R&D, productontwikkeling, kwaliteitscontrole, ...)
producenten van contactmaterialen en producenten van masterbatches
zij die op zoek zijn naar een aanspreekpunt/technologiepartner rond dit onderwerp
de voedingsindustrie en haar toeleveranciers

Tijdens de researchmeeting zullen Dr. Inge Dirinck en Ing. Isabelle Van Leuven, technologisch adviseurs van SENSTECH, u wegwijs maken in de complexe, maar boeiende wereld van geur en smaak. Aan de hand van concrete voorbeelden zullen succesvolle product- en procesinnovaties in de voedings- en verpakkingsindustrie toegelicht worden.

Voor de Researchmeeting wordt een bijdrage gevraagd van EUR 30 (excl. BTW). Een factuur wordt u opgestuurd. De plaatsen voor deze sessie zijn beperkt, gelieve snel te reageren!

Inschrijven kan op deze pagina of via de antwoordfax.

Locatie:
Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Etienne Sabbelaan, 51
8500 Kortrijk
Tel. 056 28 28 80

Programma:
Dinsdag 27 april
8.00 uur Welkomstkoffie - ontbijt
8.15 uur Start uiteenzetting
9.30 uur Vragen en dialoog

De researchmeetings van het Innovatiecentrum West-Vlaanderen zijn een ideale bron van inspiratie voor het innovatieproces in uw bedrijf. De combinatie van professionele sprekers met een minimale tijdsinvestering zorgt steeds voor tevreden deelnemers!

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us