LEUVEN MINDGATE

Ondernemerscafé ThromboGenics: Van research-gedreven entiteit naar commerciële organisatie


ThromboGenics werd in 1991 als spin-off van de K.U.Leuven opgestart door Professor Désiré Collen. Inmiddels is het doorgegroeid tot een biofarmaceutisch bedrijf met een beurswaarde van circa 450 miljoen euro.

ThromboGenics legt zich toe op de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van oogaandoeningen, aandoeningen van het bloedvatenstelsel en kanker. Het werkt aan verscheidene programma's in de late fases van klinisch onderzoek bij patiënten.

Het bedrijf heeft zich ondertussen ontpopt tot één van de succesverhalen in de markt van biotechnologie. Met microplasmine, een potentieel middel voor de behandeling van oogziekten, hoopt het tegen eind 2012 op de markt te komen. Het is de eerste keer dat een Belgisch beursgenoteerd biotechbedrijf zover geraakt met een eigen geneesmiddel.

Dit succesverhaal brengt op management- en organisatorisch vlak heel wat uitdagingen met zich mee. Een research-gedreven entiteit diende zich immers in kruissnelheid om te vormen tot een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf. Hoe ThromboGenics hierin dag na dag slaagt willen stichter Désiré Collen en CEO Patrik De Haes met veel plezier voor u uit de doeken doen.

Enkele praktische aspecten
Datum: woensdag 17 maart 2010 (18u00 - 21u00u)
Locatie: ThromboGenics, Gaston Geenslaan 1, 3001 Heverlee

Programma

- 18u00: Ontvangst deelnemers
- 18u30: Introductie door Leuven.Inc
- 18u40: 'Het verhaal van tPA en ThromboGenics: een blik achter de schermen', Désiré Collen - prof.em. K.U.Leuven en voorzitter RvB
- 19u10: 'Van researchlab naar een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf', Patrik De Haes, CEO
- 19u40: Vraag en antwoord
- 19u50: Rondleiding in het labo
- 20u15: Hapje en tapje
- 21u15: Einde van het café

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us