LEUVEN MINDGATE

Samenwerking met Chinees halfgeleiderbedrijf Huali geeft imec China een vliegende start


Leuven, België - 25 mei 2010 - Imec opent vandaag officieel zijn nieuwe vestiging imec China in het Zhangjiang High-tech Park in Shanghai, China. De opening wordt bekrachtigd door de ondertekening van een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met het halfgeleiderbedrijf Huali voor het ontwikkelen van geavanceerde chipprocestechnologie.

China's wereldwijde economische invloed is onmiskenbaar. Het land toont een groeiende interesse om te investeren in geavanceerde technologieën, en is daardoor een potentiële markt voor een nano-elektronica onderzoekscentrum als imec. De oprichting van imec China moet de samenwerking vergemakkelijken tussen imec en Chinese halfgeleiderbedrijven, systeemhuizen, universiteiten en onderzoeksinstituten met betrekking tot technologietransfer en - licentiëring, gezamenlijke ontwikkeling en opleiding. Imec China start met 5 werknemers. Afhankelijk van nieuwe samenwerkingsovereenkomsten zullen onderzoekers aangetrokken worden om samen met lokale bedrijven aan ontwikkelingsprojecten te werken.

De samenwerkingsovereenkomst met Huali, een geavanceerde chipfabrikant, behelst geavanceerd onderzoek naar 65nm chiptechnologie. Een team van Huali- en imeconderzoekers zal in Leuven imec's 65nm basischipproces afstemmen op specificaties die door Huali gedefinieerd zijn.

'Deze samenwerking met Huali bewijst dat onze technologieën waardevol zijn voor de Chinese markt. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met het enorme hightech potentieel van China verder uit te breiden;' zegt Luc Van den hove, Algemeen Directeur en CEO van imec. 'Ik zou het Zhangjiang High-tech Park willen bedanken voor hun ondersteuning bij de oprichting van imec China.'

Over imec

Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is imec's internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij.

Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China en Japan. Het onderzoekscentrum telt meer dan 1.750 medewerkers waarvan meer dan 550 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2009 bedroeg imec's budget (P&L) 275 miljoen euro.

Meer informatie kan je vinden op www.imec.be

Imec is een geregistreerd trademark voor de activiteiten van IMEC International (stichting van openbaar nut volgens Belgisch recht), imec België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid) en imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.).

Contact:
Katrien Marent
Director of External Communications
Phone: +32 16 28 18 80
Mobile: +32 474 30 28 66
katrien.marent@imec.be

Hanne Degans
External Communications Officer
Phone: +32 16 28 17 69
hanne.Degans@imec.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us