LEUVEN MINDGATE

Amplexor krijgt nieuwe thuisbasis


Content management specialist neemt intrek in Arenberg Wetenschapspark.

Leuven, 5 juli 2010 - Het Arenberg Wetenschapspark te Leuven (Heverlee) is voortaan de nieuwe thuisbasis van Amplexor. De content management specialist verlaat haar kantoren in het Holsbeekse bedrijvenpark De Vunt om haar intrek te nemen in een state of the art gebouw met ecologisch karakter.

Bedrijf in expansie

Als gevolg van haar gestage groei is Amplexor anno 2010 aan uitbreiding toe. De kantoren in De Vunt (Holsbeek) voldeden niet langer aan de noden en het hoogtechnologische imago van het bedrijf. Toen Amplexor acht jaar geleden voor het kantoorgebouw in Holsbeek koos, telde het bedrijf acht werknemers. Het aantal ECM consultants steeg intussen tot 55 en de beschikbare ruimte nam toe tot 600m². Toch werden deze kantoren niet langer geschikt bevonden.

Eric Pieters, CEO van Amplexor, licht toe: 'Het gebouw was niet alleen te krap geworden, we hadden eveneens een akoestisch probleem. Wanneer er veel mensen op kantoor aanwezig waren, kreeg je in onze grote, open ruimtes te maken met storend achtergrondlawaai. Ook de ietwat oubollige stijl van het industriepark paste niet bij de vooruitstrevende ingesteldheid van ons bedrijf.' Vanaf maandag 28 juni zet Amplexor haar activiteiten verder in het Arenberg Wetenschapspark. In het gebouw werd een volledige verdieping volgens hun behoeften ingericht. 'We hebben 1000 m² ter beschikkingen en voorzagen verschillende ruimtes waar rustig werkoverleg mogelijk is,' vertelt Eric Pieters.

Hoogtechnologisch

Met deze verhuis ziet Amplexor ook de kans om haar ecologisch steentje bij te dragen. Het nieuwe gebouw werd opgetrokken met de meest moderne en milieubewuste bouwtechnieken. Zo werd een systeem van warmtepompen voorzien, die ervoor zorgen dat de warmte van de aarde (gemiddeld 8 à 12°C) via een ondergronds netwerk van kunststof buizen hergebruikt wordt. Hierdoor moet Amplexor nog slecht O van haar warmte aankopen. Ook de betonactiveringstechniek draagt in hoge mate bij tot het terugdringen van de energiekost van het gebouw. Daarnaast is er hoogwaardig isolatiemateriaal voorzien.

Ecologische voetafdruk: klein

'Amplexor heeft niet alleen een groen accent in haar logo, we willen als bedrijf ook actief meewerken aan een schonere leefomgeving en een kleinere ecologische voetafdruk. Daarom moedigen we onze werknemers aan om te kiezen voor CO2-vriendelijke wagens, gebruiken we quasi geen papier op kantoor en doen we aan afvalsortering,' aldus Eric Pieters.

Nieuw adres vanaf maandag 28 juni

Amplexor
Arenberg Wetenschapspark
Gaston Geenslaan 10
3001 Leuven (Heverlee)

Wenst u meer informatie of een interview met Eric Pieters, CEO van Amplexor, neem dan contact op met Sofie De Smet bij Luna: sofie@luna.be , 02 658 02 92


Over Amplexor

Amplexor betekent pure content management. De expertise van het bedrijf reikt van het ontwikkelen van intranet-architecturen tot het implementeren van informatie intensieve websites. Amplexor's informatie-architecten bieden advies en implementatiediensten inzake zoekoplossingen, het beheer van technische documentatie en XML-gebaseerde content applicaties. Met haar groeiende klantenbestand, heeft Amplexor een stevige poot binnen de markt van het content management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor eersterangs klanten als Agfa, Argenta, Bank Van Breda, Borealis, Capsugel, Daikin Europe, Fedict, Provincie Antwerpen, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos, Rabobank en Tessenderlo Chemie.
Voor meer info: http://www.amplexor.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us