LEUVEN MINDGATE

Technologiebedrijf eSaturnus wordt een dochter van Sony


Publication date : 02/08/2016

Technologiebedrijf eSaturnus wordt overgenomen door Sony. Onder de vleugels van de Japanse reus moet de Leuvense it-specialist een versnelling hoger kunnen schakelen in de missie om operatiekamers in ziekenhuizen slimmer en efficiënter te maken.

Opgericht als spin-off  van de KU Leuven door de broers Thomas en Bob Koninckx specialiseerde eSaturnus zich in digitale operatiekamers. Die moeten chirurgen en het medische personeel optimaal informeren over de toestand van een patiënt. Zij waren vragende partij voor integratie van informatie in een operatiekamer. Die info was wel aanwezig maar op los van elkaar staande medische apparatuur. Dat bemoeilijkte een snelle diagnose en juiste behandeling.

Sinds 2007 pioniert het bedrijf met de slimme en geïntegreerde verwerking en behandeling van digitale data en beelden binnen operatiekamers in ziekenhuizen, maar ook in medische laboratoria. Daarbij wordt een benadering van het internet of things gevolgd, zegt ceo Thomas Koninckx. Met netwerktechnologie en beeldverwerking werd een platform ontwikkeld voor een betere diagnostiek. Die apparatuur is geïnstalleerd in 300 ziekenhuizen. Vooral in België en Nederland en in mindere mate in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De overname door it-multinational Sony komt volgens Koninckx op een moment dat zijn team na een reeks Europese proefprojecten klaar is voor de wereldmarkt. De integratie in een internationale topspeler moet die ambitie dichterbij brengen. “Investeringen in research & development en in het lokale team van eSaturnus zijn verzekerd. Computergestuurde chirurgische ingrepen komen een stap dichterbij”, stelt Koninckx. Het bedrijf wordt onderdeel van het departement medical solutions binnen Sony Europe Ltd. Daardoor komen er opportuniteiten om echt mondiaal actief te worden.

eSaturnus wordt voor honderd procent een dochter van Sony, maar behoudt de eigen naam, met toevoeging van Sony Company. De 25 vaste werknemers kregen de garantie dat ze in de vestiging in Haasrode kunnen blijven werken.

Bron : Made In Vlaams-Brabant. Voor meer ondernemersnieuws inVlaams-Brabant : http://www.madeinvlaamsbrabant.be/

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us