LEUVEN MINDGATE

Novosanis en Voxdale uitgenodigd op expo Award Winning Designers


Medische toestellen Colli-Pee en Cool-VAX ten toon voor het grote publiek

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. brengt prijswinnende ontwerpers samen tijdens hun jaarlijkse expo ‘Award Winning Designers’. Novosanis en Voxdale zullen dit jaar aanwezig zijn met hun innovatieve producten voor de gezondheidszorg: Colli-Pee die de IWT Innovation Award won en Cool-VAX die bekroond werd met de Belgische James Dyson Award.

Colli-Pee, een medisch toestel dat het eerste deel van de plas opvangt, heeft in 2015 de IWT Innovation Award gewonnen in de categorie ‘belangrijke maatschappelijke relevantie’. Het instrument maakt het mogelijk om vroegtijdig seksueel overdraagbare infecties (zoals HPV of Chlamydia) en bepaalde kanker biomerkers (van bijvoorbeeld prostaatkanker) op te sporen waarbij erg veel aandacht werd geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid van het product, voor zowel patiënt als zorgverlener. Dit toestel is ontworpen door Novosanis in samenwerking met het VAXINFECTIO en Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen en Voxdale.

Naast Colli-Pee werd ook Cool-VAX bekroond in 2015 en sleepte het de Belgische James Dyson Award in de wacht. Cool-VAX, vroeger onder de naam FLINK, werd eveneens ontwikkeld door een samenwerking tussen Voxdale, Novosanis en VAXINFECTIO en Productontwikkeling van de UA. De prestigieuze prijs werd toegekend omdat het een oplossing biedt voor een belangrijk maatschappelijk probleem. Cool-VAX zorgt voor een optimale opslag van vaccins tot 30uur lang en zorgt daarbij voor een minimale verspilling. Zeker in ontwikkelingslanden is dit een grote stap vooruit, waar ca 50% van vaccins verloren gaan omwille van slechte bewaring en menselijke fouten.

“We zijn verheugd dat de ontwerpen van medische toestellen van zowel Novosanis als Voxdale voor het tweede jaar op rij geselecteerd zijn om deel te nemen aan deze prestigieuze Design Winning Expo.” zegt Koen Beyers, CTO van Novosanis en CEO van Voxdale.

Geïnteresseerden kunnen vanaf 6 februari tot en met 23 april gratis terecht in Designcenter De Winkelhaak om een kijkje te nemen. Naast Colli-Pee en Cool-VAX zullen ook andere projecten tentoon gesteld worden uit de disciplines grafische vormgeving, productontwikkeling, service design, juweelontwerp, interieurvormgeving, branding, development en multimedia design.

Over Novosanis

Novosanis ontwerpt en ontwikkelt medische toestellen voor verschillende toepassingen, gaande van injectietoestellen tot in vitro diagnostische accessoires. Het bedrijf heeft momenteel twee toestellen in haar portfolio: VAX-ID, geschikt voor injecties van bv vaccins in de dermale huidlaag en Colli-Pee, geschikt voor het opvangen van de eerste urinestraal (“eerste fractie”) voor de detectie van oa seksueel overdraagbare infecties en kanker.

Novosanis beoogt een verbeterde gezondheid, patiëntenzorg en levenskwaliteit door het aanbieden van duurzame innovatieve technologieën. Novosanis is een spin-off bedrijf van Universiteit Antwerpen en werd opgericht in maart 2013. www.novosanis.com

Meer weten?

Julie Post, communicatieverantwoordelijke bij Novosanis: healthylife@novosanis.com en +32 (0)3 485 50 16

Over Voxdale

Voxdale (2005) is een ontwerp, engineering en studie bureau voor mechanische en mechatronische ontwikkeling van producten en systemen. Het Voxdale team bestaat uit ervaren onderzoekers en experten in het veld van engineering, productontwikkeling, technologie integratie en materiaal selectie.

Voxdale biedt z’n expertises aan als dienst, en ondersteunt projecten doorgans het hele traject van idee fase tot het bouwen van prototypes voor verificaties of haalbaarheidstudies. Om het ontwikkelingspad te verkorten en de risico’s te verkleinen heeft Voxdale simulatie gereedschappen in huis om functionaliteiten te simuleren en optimaliseren.

Meer weten?

Koen Beyers, CEO Voxdale, koen.beyers@voxdale.be, +32477933070

 

Designcenter De Winkelhaak (Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen)
Open op weekdagen van 9u tot 18u en zaterdagen van 14u tot 18u. Gesloten op zon- en feestdagen.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us