LEUVEN MINDGATE

AZ Delta ziekenhuizengroep uit Roeselare kiest voor het Belgische QAELUM


De AZ Delta ziekenhuizengroep heeft voor zijn kwaliteitsbewaking gekozen voor de ‘Total Quality Monitoring (tqm)’ oplossingen van QAELUM. Met deze software realiseert AZ Delta efficiënte dosisregistratie, kwaliteitsindicatoren en de bijhorende documentenstroom. Bovendien zal AZ Delta zich via de QAELUM oplossingen gericht in orde stellen met accreditering en met Europese wetgeving die begin 2018 in werking treedt.

AZ Delta ontstond door de fusie tussen het H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare. De nieuwe ziekenhuizengroep AZ Delta telt 3150 werknemers en beschikt over 1213 bedden. Er zijn 240 artsen actief.

Voor het verder optimaliseren van zijn kwaliteitsactiviteiten, rekent AZ Delta op meerdere QAELUM software oplossingen.

Dr. Jesse Marrannes, Radioloog en Diensthoofd van het Radiologie Departement van AZ Delta: “Ons verhaal met QAELUM begon bij de noodzaak om een campus-overschrijdend dosisregistratie systeem uit te rollen.”

Met de tqm|DOSE software volgt AZ Delta automatisch de patiënten dosimetrie van de X-stralen en CT apparatuur in de ziekenhuizengroep. Deze software vormt de kern van het dagelijkse kwaliteitsgebeuren, die bijkomend zorgt voor automatische rapportering en een kader voor toegepaste trainingen. Door de grote hoeveelheid data die tqm|DOSE beheert, kunnen heel wat aspecten bestudeerd en verbeterd worden.

“We merkten snel de meerwaarde van de operationele parameters die vanuit tqm|DOSE wordt aangeboden,” verduidelijkt Dr. Jesse Marrannes. “De stap naar een totaal kwaliteitsmanagement systeem was dan ook niet meer zo groot.”

Met behulp van tqm|BASELINE zal een voorbereidende klinische audit (gebaseerd op QUAADRIL) uitgevoerd worden om de bestaande radiologische processen door te lichten. “Dit zal ons alvast een grote stap vooruit helpen om aan de vereisten voor accreditering te voldoen,” legt Dr. Marrannes uit.

tqm|QBOOK tenslotte is het digitale kwaliteitshandboek, waaraan procedures en werkinstructies gekoppeld zijn. Dr. Marrannes gaat ervan uit dat ook tqm|QBOOK de kwaliteit in AZ Delta ten goede zal komen. “Eenmaal ingevuld zal elke werknemer toegang hebben tot de noodzakelijke documenten. Bovendien zorgt tqm|QBOOK er mee voor dat iedereen op de hoogte is van wijzigingen die hem of haar aanbelangen.”

Vanaf de eerste contacten werd de basis gelegd voor de vlotte samenwerking tussen AZ Delta en QAELUM. “Tot nu toe zijn de contacten erg aangenaam verlopen,” vertelt Dr. Marrannes. “De voorstelling van de verschillende producten is erg positief onthaald bij de aanwezige stafleden en heeft de doorslag gegeven om met QAELUM in zee te gaan. We verwachten dat de oplossingen van QAELUM – en in het bijzonder de operationele parameters uit tqm|DOSE – een positieve impact zullen hebben op de efficiëntie en wellicht ook op de productiviteit.”

Jurgen Jacobs, CEO van QAELUM: “We zijn verheugd dat de vooraanstaande ziekenhuizengroep AZ Delta resoluut gekozen heeft voor de totaaloplossing van QAELUM. AZ Delta deelt onze visie van een globaal systeem voor kwaliteitsbewaking die maximale veiligheid voor patiënten en personeel garandeert en een optimaal gebruik van radiologie realiseert. En tegelijkertijd verkrijgt AZ Delta een gedetailleerder overzicht over en een dieper inzicht in alles wat met kwaliteit te maken heeft.”

“Deze strategische samenwerking illustreert het vertrouwen dat Belgische ziekenhuizen hebben in QAELUM. Ook krijgen we steeds meer voet aan de grond in ziekenhuizen over heel Europa en in het Midden-Oosten.”

OVER QAELUM

QAELUM NV is een hoogtechnologische spin-off gegroeid uit de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven. Steunend op 15 jaar ervaring in kwaliteitsbewaking, zowel binnen een academische omgeving als erbuiten, wordt QAELUM gezien als een voorkeurspartner op het vlak van kwaliteitscontrole in medische beeldvorming.

Gepassioneerd door het oplossen van problemen uit de reële wereld, focust QAELUM op het ontwikkelen en uitrollen van innovatieve oplossingen die de dagelijkse problemen oplossen van elke professional die te maken heeft met medische beeldvorming. Van geautomatiseerde kwaliteitscontrole in nationale borstscreening programma’s tot geoptimaliseerde oplossingen voor lokale patiënt dosismonitoring – QAELUM heeft oplossingen voor al deze problemen, ongeacht de schaal.

Contactpersonen

Jurgen Jacobs - CEO
Email: jurgen.jacobs@qaelum.com
GSM: +32 472 801293

Rob Snoeijs - Marketing Communicatie
Email: rob.snoeijs@qaelum.com
GSM: +32 499 331414

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us