LEUVEN MINDGATE

"De beer ontwaakt – Naar een kenniseconomie in Rusland?”


Het huidige Rusland van Vladimir Poetin ligt niet erg goed meer in de markt in het Westen. Poetin profileert zich als een toekomstige dictator, het land wordt opnieuw gezien als dé potentiële vijand  en een tweede Koude Oorlog lijkt zich aan te dienen.

Enige nuance is hier wellicht op zijn plaats en dat is precies wat Martin Hinoul doet in dit boek: het beeld van het moderne Rusland nuanceren en de lezer een idee geven van de manier waarop dit immense land probeert om zijn achterstand op economisch en technologisch vlak bij te benen, hierin bijgestaan door tal van grote Westerse bedrijven en onderzoekers.

Martin Hinoul – doctor in de fysica en als onafhankelijk consultant nauw betrokken bij de economische ontwikkeling van de kenniseconomie regio Leuven - spreekt met kennis van zaken. Hij bezocht in het verleden het land talloze keren en werkte tussen 2011 en 2015 mee aan twee belangrijke technologische- en kennisprojecten projecten in Rusland: het Skolkovo project en het Rusnano project.

Maak kennis met het andere gezicht van Rusland en met enkele van de spelbepalende figuren die hard werken om te proberen het land voor een economische ondergang te behoeden nu de olie – Ruslands rijkdom – steeds verder in prijs zakt.

Het boek telt 178 pagina’s en kost € 19,95. Het is verkrijgbaar bij de auteur, via www.vertelpuntuitgevers.be, Standaard Boekhandel en Bol.com.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us