LEUVEN MINDGATE

International School of Leuven


De International School of Leuven werd in 2013 opgericht door KU Leuven, Imec, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en de Stad Leuven. Bedoeling was om de aantrekkelijkheid van Leuven als kennisregio voor buitenlandse onderzoekers, wetenschappers en bedrijven nog te vergroten. Voor heel wat expats is de zorg om de kinderen immers prioritair. Voor internationale bedrijven uit de Leuvense regio betekent ISL een extra troef in de onderhandelingen met toptalent uit het buitenland. Ouders moeten nu immers hun kinderen niet meer naar Brussel sturen om onderwijs in het Engels te volgen.

ISL biedt kwalitatief Engelstalig onderwijs aan voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar en werkt daarvoor met het internationaal erkende leerplan ‘IPC’. Het personeel bestaat uit een mix van ervaren Belgische en buitenlandse leerkrachten en opvoeders.

De school ging twee jaar geleden met 11 leerlingen van start in een containergebouw op Terbank. Nu, na twee schooljaren is de school reeds gegroeid tot 46 leerlingen van meer dan 17 verschillende nationaliteiten en is de school gehuisvest op Campus Proximus in Haasrode (de nieuwe campus van UC Leuven-Limburg). ISL beschikt daar over een moderne infrastructuur met o.a. ruime en lichte klaslokalen, een grote binnenspeelruimte en een schoolbibliotheek.

Uniek aan de International School of Leuven is dat zij ouders – indien gewenst - een transitieprogramma kan aanbieden. Zo bereid de school leerlingen voor om op twee à drie jaar tijd de overstap te kunnen maken naar een lokale school. Daarvoor werd er een partnerschap aangegaan met de Vrije Basisschool De Ark uit Kessel-Lo. Beide scholen wisselen nu reeds leerkrachten en leerlingen uit en werken ook op pedagogisch vlak samen.

Een bezoek aan de International School of Leuven kan altijd, na afspraak.

Contact

www.isleuven.org
Geldenaaksebaan 335
3001 Heverlee

Bart De Roeck
Headmaster
International School of Leuven
bartderoeckisl@outlook.com
0497 027060

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us