LEUVEN MINDGATE

iMinds ontvangt ‘HR Excellence in Research’ label


De Europese Commissie heeft het ‘HR Excellence in Research’ label uitgereikt aan iMinds voor haar Human Capital Strategie. Binnen dit meerjarenplan (2015 - 2018) biedt iMinds haar 900+ onderzoekers aan 5 Vlaamse universiteiten vergaande opportuniteiten en ondersteuning om zich permanent te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Met deze prestigieuze erkenning op zak zet iMinds haar internationale uitstraling en autoriteit als digitaal onderzoeks- en incubatiecentrum kracht bij.

Doorgedreven visie en actieplannen rond Human Capital

iMinds streeft permanent naar het verhogen van de kwaliteit in onderzoek en innovatie. Haar Human Capital Strategie – in samenwerking met academische partners én industrie-actoren – speelt daarbij een niet te onderschatten rol.
“Met dit strategisch plan wil iMinds zich nog meer opwerpen als dé incubator van ‘Digital Talent’ die de CTO’s van de toekomst vormt,” aldus Hans De Canck (iMinds Director Human Capital). 

iMinds’ strategisch plan werd conform bevonden aan het Europese Charter & Code for Researchers. In de evaluatie prijst de Europese Commissie iMinds voor haar sterke visie op Human Capital Management en voor de consistentie waarmee haar strategie en actieplannen zijn uitgewerkt. 

Focus op talent en mobiliteit

“Onze Human Capital Strategie getuigt van een innovatieve aanpak en biedt een duidelijke meerwaarde voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van zowel de nieuwe als de huidige iMinds onderzoekers. Het plan focust op drie strategische lijnen: internationalisering, ondernemerscompetenties en industriële mobiliteit,” licht Hans De Canck verder toe. 

Om deze drie doelstellingen te behalen tekent iMinds zeven actieplannen uit.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us