LEUVEN MINDGATE

Dynamo New Generation Training lanceert nieuw boek 'Slim Interviewen'


HR moet bij selecties en coaching meer aandacht hebben voor attitudes, want die voorspellen beter dan competenties of iemand inzetbaar is en zal fitten in een job.

We spreken met Wim Thielemans, oprichter van Dynamo en School for Recruitment en auteur van het boek ‘Slim Interviewen’.

Het attitudegericht interview

“Met het attitudegericht interview decodeer je via een gestructureerde vragenset attitudes en motivatie. HR doet dit nog vaak via het buikgevoel. Een betrouwbaar resultaat vraagt echter om een dupliceerbare methode die je leert naar welke informatie je moet luisteren. Het gaat in onze methode niet alleen over het decoderen van wat de persoon zegt, maar hoe hij het zegt”, opent Thielemans.

“Zo kan je op het einde van het gesprek een bruikbaar oordeel vellen en kan je beter beslissen wie bv. meer zelfsturend is, open voor verandering, het behalen van doelen,…”

Het CACTUS-model

Thielemans: “Om interviewers een structuur te geven die hun bestaande aanpak integreert met de attitude inschatting, ontwikkelde ik het CACTUS-model. De eerste C staat voor ‘Cv en Carrièrepad’. Hierna komt het inschatten van de ‘Attitude’, we meten er 14.  Vervolgens is er het courante ‘Competentiegericht interview’.”

“Daarna komt een ‘Test en feedback’ moment, waarop de persoon feedback ontvangt over het gesprek. De U staat voor ‘Uitklaren’. Dit betekent dat de kandidaat zijn vragen mag stellen. Tenslotte volgt na het gesprek de ‘Scoring of Suggereren’, waarbij bepaald wordt hoe de kandidaat heeft gescoord op de vooraf vastgelegde voorwaarden of het suggereren van loopbaanoplossingen.”

Meer info: www.sliminterviewen.be

Bron artikel: http://www.iedereenonderneemt.be/hr/attitudes-verdienen-meer-aandacht-bij-hr-gesprekken

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us