LEUVEN MINDGATE

KU Leuven investeert 50 miljoen euro in nieuwe gebouwen voor toponderzoek


De KU Leuven opent op 28 oktober twee gloednieuwe onderzoeksgebouwen: Leuven Chem&Tech en Leuven NanoCentre. Met onder andere trilvrije vloeren, afscherming van radiomagnetische golven en gespecialiseerde laboratoria werden de gebouwen specifiek ontworpen voor het onderzoek dat er zal plaatsvinden.

Aan de Celestijnenlaan in Heverlee opent de KU Leuven twee nieuwe gebouwen, bestemd voor onderzoek in chemie, chemische ingenieurstechnieken en nanotechnologie. Om baanbrekend onderzoek in deze domeinen mogelijk te maken investeerde de KU Leuven 50 miljoen euro (exclusief apparatuur) in zeer gespecialiseerde gebouwen.  Leuven Chem&Tech en Leuven NanoCentre bieden samen 18000m² onderzoeksruimte waar een 500-tal onderzoekers uit 7 verschillende departementen zullen samenwerken. Daarmee bevorderen de gebouwen ook interdisciplinaire onderzoekssamenwerking.

 Een eerste impressie van de gebouwen krijgt u via het filmpje op http://bit.ly/chemtechnano. Meer informatie vindt u ook in de Campuskrant van deze maand: http://nieuws.kuleuven.be/node/15799.

Bron: Nieuwsdienst KU Leuven

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us