LEUVEN MINDGATE

Eerste universitair testterrein voor drones in België


Eerste universitair testterrein voor drones in België

Vanaf komend academiejaar beschikken de onderzoeksgroepen van de KU Leuven die met drone-technologie bezig zijn over een eigen afgesloten luchtruim waar ze hun onderzoek veilig kunnen uittesten. Daarvoor werd een akkoord gesloten met Defensie en de modelbouwclub ‘The Flying Moths’.

Aan de KU Leuven gebeurt heel wat onderzoek naar drones. Het gaat bijvoorbeeld om het transport van pakketjes, de inspectie van fruitboomgaarden, het 3D in kaart brengen van gebouwen, datacommunicatie of het monitoren van landbouwprocessen. Om deze nieuwe technologie grondig en veilig te kunnen uittesten, gingen de onderzoekers op zoek naar een testterrein in de buurt. Het terrein van de modelbouwclub ‘The Flying Moths’ in Lubbeek bleek perfect geschikt.

Een bestaand terrein beschikt al over de nodige vergunningen, waardoor de onderzoekers snel aan de slag kunnen. De eerste testvluchten vonden plaats tijdens de zomervakantie en vanaf oktober kunnen zowel onderzoekers als studenten er terecht om projecten uit te testen en optimaliseren.  

Contact
Nieuwsdienst KU Leuven, tel: 016 32 40 08, e-mail: nieuws@kuleuven.be.

Bron: website KU Leuven, www.nieuws.kuleuven.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us