LEUVEN MINDGATE

Eerste operatiezalen met video-over-IP technologie in Afrika


Het CHU Douera ziekenhuis in Algerije maakt sinds juni gebruik van toptechnologie in hun operatiezalen. Ze zijn vernieuwd volgens de nieuwste standaarden en technieken en zijn gericht op het gebruik van minimaal invasieve chirurgie. Door een nauwe samenwerking met een Duitse endoscopenbouwer, geeft deze geïntegreerde operatiezaal controle over zowel medische als beeldvormende apparatuur.

Het Leuvens bedrijf eSATURNUS richt zich met zijn digitale operatiekamer concept sterk op buitenlandse markten. In juni plaatste het bedrijf zijn eerste installatie buiten de Europese grenzen. Het CHU Douera ziekenhuis in Algerije maakt sinds kort gebruik van de twee eerste video-over-IP geïntegreerde operatiekamers.

Het concept van de digitale operatiezaal draait rond het samenbrengen van informatie binnen een complexe ruimte. De goede verstandhouding tussen chirurg en staf is van uiterst belang voor de heelkunde. Open en transparante audio en video platformen worden hiervoor meer en meer ingezet.

De transparantie zorgt ervoor dat communicatie opgestart kan worden, niet enkel met de collega’s binnen de zaal, maar ook met collega’s of studenten buiten de steriele zone. Op deze manier wordt het een erg relevante tool voor onderwijs. Hiervoor heeft eSATURNUS technologie ontwikkeld die medische inhoud snel, gericht en veilig kan verspreiden.

Opvallend aan de installatie in Douera is het feit dat Belgische hi-tech een plaats vindt in een land waar informatisering achter staat tegenover Europa. Waar eSATURNUS voordien met zijn digitale operatiekamers voornamelijk de early adopters aansprak, blijkt nu dat het platform de maturiteit heeft om op grote schaal gebruikt te worden.

Kwaliteit als basis

De wortels van eSATURNUS liggen in de universiteiten van Leuven en Oxford. Door zijn technologische innovatie op maat, verbetert het bedrijf de kwaliteit van de gezondheidszorg. De geavanceerde oplossingen van eSATURNUS zijn het resultaat van de nauwe samenwerking tussen alle betrokkenen bij de toeleveringsketen van het moderne ziekenhuis. Door de kennis van onze partners, ziekenhuizen en clinici, ontwikkelt eSATURNUS toepassingen die er echt toe doen. Intelligente verwerking van video, audio en andere gegevens in een open platform vormt de basis van alle vernieuwingen.             

De oplossingen

eSATURNUS levert multimedia oplossingen voor operatiekamers stelt de media beschikbaar in ziekenhuizen. De oplossingen zijn open, uitbreidbaar en toekomstzeker. Ze leiden tot een veiligere, slimmere en meer kwalitatieve zorg.

De doelen

  • Zorg professionals hun zorgproces laten verbeteren. Hiervoor biedt eSATURNUS no-nonsense en intuïtieve producten aan. Zo kunnen artsen en verplegend personeel meer focussen op de effectieve behandeling en patiënt.
  • Informatie verrijken zodat verschillende deelsystemen slimmer met elkaar gaan samenwerken (= integratie). Door verschillende informatie samen te brengen op een intelligente manier, kan technologie ervoor zorgen dat artsen sneller toegang krijgen tot relevante informatie.
  • Een open platform ontwikkelen dat gebruikt kan worden door verschillende leveranciers binnen de zorg, zodat ook zij nieuwe producten of features kunnen ontwikkelen bovenop het digitale platform.
  • Om meer en intelligentere informatie te leveren aan de medische staf. Dit bevordert de samenwerking bij het nemen van multidisciplinaire beslissingen.

eSATURNUS in cijfers

eSATURNUS focust sterk op internationale groei. Tweeduizend veertien was dan ook het eerste jaar waarin het bedrijf meer omzet draaide buiten de Benelux. Van de totale omzet wordt 45% binnen de Benelux gegenereerd. De trend zet zich verder in de voorspelling voor 2015. Daarin zal 67% van de omzet van buiten de Benelux komen.

Globaal tekende eSATURNUS vorig jaar 35% omzetgroei op.

Contact

Anton Fannes – International Product Marketing
Tel:  +32 16 38 72 13
Mob : +32 474 90 10 86
E-mail: anton.fannes@esaturnus.com

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us