LEUVEN MINDGATE

DULST lanceert uniek smaakprofiel


Een unieke en innovatieve tool werd op donderdag 25 juni op de Belgische wijnmarkt gelanceerd door Marc Dulst, gediplomeerd wijnadviseur en enkele 6de jaar studenten Informaticabeheer van het Miniemeninstituut (Leuven).

Weg met het etiket & de appellatie! Vele klanten gebruiken nog steeds het etiket of de appellatie als rode draad in hun aankoop. Dit is verleden tijd. Vanaf nu wordt een selectie wijnen voorgesteld a.d.h.v. ieders persoonlijk smaakprofiel.

Het wijnprofiel wordt bepaald op basis van eerdere aankopen of de smaakprofieltest. Eens het profiel van de klant is bepaald, kan de ontdekkingstocht beginnen.

DULST wijn met advies wil zijn naam kracht bijzetten door de lancering van deze tool, nieuw & uniek in België. Tevens past dit volledig in het innovatieve wijnbelevingsconcept dat recent werd gelanceerd.

Het bedrijf fungeert al vele jaren als stageplaats voor studenten van het 6de jaar Informaticabeheer van het Miniemeninstituut. Na een studie van twee jaar ontwikkelden en implementeerden studenten Ana, Kiara & Andy, onder leiding van informaticadocent Paul Peters, deze applicatie.

Dit is trouwens niet de eerste Belgische innovatie van Marc Dulst. Zo ontwikkelde hij in samenwerking met de KU Leuven Qivino, een systeem voor de perfecte bewaring van wijn in een geopende fles. Ook de QR-code (Quick response) werd door hem geïntroduceerd op de Belgische wijnmarkt. Door het scannen van deze code op het prijsetiket kan de klant de productfiche (met beschrijving van druif, gerecht, domein, smaak, etc.) onmiddellijk op zijn smartphone bekijken.

De troeven van DULST wijn met advies:

  • Gespecialiseerd in de import van Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen
  • Advies over wijn
  • Strenge selectiecriteria
  • Leverancier voor particulier, horeca en bedrijven
  • Ruime wijnkelder waar minimum 80.000 flessen liggen te rijpen
  • Iedereen is welkom
  • Familiale sfeer

Contact:

Joke Huybrechts, Sales & Marketing Assistant - wijnen@dulst.be of 016 40 10 28 of www.dulst.be  

DULST wijn met advies ….

Van je hobby je beroep maken. Voor velen blijft het een droom, maar Marc Dulst is erin geslaagd dit te realiseren. Wat meer dan 20 jaar geleden klein begon evolueerde gaandeweg tot een vaste waarde in het Belgische wijnlandschap.

In 1993 werd Dulst Wijn met advies opgestart als een eenmanszaak met een jarenlange expertise, de nodige opleidingen en vooral de passie voor wijn als belangrijkste ingrediënten. Samen met zijn echtgenote Fabienne Rans importeert Dulst Wijn met advies rechtstreeks Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen met een uitzonderlijke prijs/kwaliteitverhouding.

Dat Marc Dulst innovatie en ontwikkeling hoog in het vaandel draagt, staat als een paal boven water. Zo was hij een ware trendsetter door de QR-code te introduceren op de Belgische wijnmarkt. Zo werd ook, in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven, het product Qivino op de markt gebracht. Dit toestel garandeert de perfecte bewaring van een geopende fles wijn en ‘schenkt’ u meerdere dagen genot van uw geopende fles wijn.

Het resultaat van deze doorgedreven passie voor wijn kan u ook bewonderen in de recent volledig vernieuwde winkel. Enkele hoogtechnologische snufjes, zoals oa. unieke LED verlichting voor wijnflessen, allernieuwste innovatieve toepassingen en een uitzonderlijk uitzicht op de 1500 m2 grote wijnkelder heten u welkom in de wondere wijnwereld.

DULST wijn met advies
Bierbeekstraat 21
3052 Blanden
016 40 10 28
www.dulst.be 
wijnen@dulst.be  

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us