LEUVEN MINDGATE

Liesbet Van der Perre (imec en KU Leuven) ontvangt eredoctoraat van Universiteit Lund


Liesbet Van der Perre, directeur bij imec academy en Professor aan de KU Leuven, ontving verleden vrijdag ( 29 mei 2015) in het Zweedse Lund een eredoctoraat voor haar belangrijke wetenschappelijk bijdrage aan de ontwikkeling van draadloze communicatietechnologieën en haar bijzondere inzet om door samenwerking binnen Europa, tussen universiteiten, onderzoeksinstellingen en de industrie, innovatie te stimuleren en nieuwe generaties radiotechnologie te ontwikkelen.

Na haar doctoraat burgerlijk ingenieur elektronica aan de Katholieke Universiteit Leuven, werd Liesbet Van der Perre professor aan de KU Leuven en programmadirecteur van imec, waar zij imec’s R&D naar radiotechnologie ging leiden. Sinds januari 2015 is Prof. Van den Perre directeur binnen imec academy.

Lund University: “Liesbet Van der Perre is een zeer gerespecteerd onderzoeker in de academische en de industriële wereld. Ze heeft meer dan 250 wetenschappelijke papers gepubliceerd. Als directeur van imec’s onderzoeksprogramma’s rond geavanceerde radiochiptechnologie, heeft Liesbet zeer nauw samengewerkt met onderzoekers aan de universiteit van Lund en bijgedragen aan onderzoeksactiviteiten in zowel circuitontwerp als draadloze communicatie. Imec’s onderzoeksteam is ook een zeer actieve en gerespecteerde partner in Europese samenwerkingsprojecten.”

“Innovatie groeit uit de combinatie van academia en industrie, en de synergie tussen verschillende teams en verschillende expertises. Door die kruisbestuiving kunnen we meer realiseren dan als afzonderlijke entiteiten. Het eindresultaat is groter dan de som van de delen,” zei Liesbet Van den Perre. “Ik beschouw dit eredoctoraat niet als mijn persoonlijke verwezenlijking, maar als een blijk van waardering voor de rol van imec en onze onderzoeksteams als innovatiemotor binnen de Europese context. Open innovatie en samenwerking zijn essentieel om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar onze samenleving vandaag de dag tegenaan kijkt zoals vergrijzing, stijgende kosten van de gezondheidszorg, ontwikkeling van duurzame energie, ...”

Georges Gielen, vicerector van de Groep Wetenschap & Technologie van de KU Leuven: “Technologische vooruitgang op domeinen zoals digitale en draadloze communicatie vereist fundamenteel onderzoek op langere termijn zoals bv. rond signaalcodering, cryptografie, geïntegreerde schakelingen en halfgeleidertechnologie, dat vervolgens doorsijpelt in meer toegepast onderzoek en dan naar de industrie en de markt toe. De samenwerking tussen universiteiten, onderzoeksinstellingen zoals imec en de industrie, liefst in Europees en internationaal verband, zijn daarin noodzakelijk. Het onderzoek o.l.v. Liesbet Van der Perre aan KU Leuven en imec heeft geleid tot essentiële wetenschappelijke vooruitgang op een aantal domeinen die aan de grond liggen van de steeds toenemende bandbreedtes in (draadloze) communicatie. Als KU Leuven zijn wij dan ook zeer fier dat Prof. Van der Perre voor deze belangrijke bijdragen gehuldigd wordt met een eredoctoraat aan de Universiteit van Lund.”


Liesbet Van der Perre
Klik op de foto om de hogeresolutie versie te downloaden

 

Over imec

Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is imec’s internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij.
Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum telt ongeveer 2200 medewerkers waarvan bijna 700 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2014 bedroeg imec's budget (P&L) 363 miljoen euro. Meer informatie kan je vinden op www.imec.be . Blijf op de hoogte van wat er gebeurt op imec via ons maandelijks imec magazine, beschikbaar op tablet en smartphone (iOS en Android), of via the website www.imec.be/imecmagazine.

Imec is een geregistreerd trademark voor de activiteiten van IMEC International (stichting van openbaar nut volgens Belgisch recht), imec België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) en imec India (Imec India Private Limited).

Contact

Hanne Degans, Press officer and communications specialist imec, T: 016 28 17 69 M: 0486 06 51 75, Hanne.Degans@imec.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us