LEUVEN MINDGATE

VASCO en iMinds slaan de handen in elkaar om tech start-ups in Vlaanderen te helpen groeien


VASCO Data Security, wereldleider op het vlak van authenticatie, elektronische handtekeningen en beheer van identiteiten, ondersteunt voortaan digitale start-ups van iMinds, het Vlaamse digitale onderzoeks- en incubatiecentrum.                 

VASCO en iMinds bundelen de krachten om het iStart ondernemerschapsprogramma voor digitale start-ups van iMinds verder uit te breiden. VASCO zal de start-ups van iMinds adviseren over het gebruik van beveiligings- en authenticatietechnologieën, meewerken aan implementatiestrategieën, en een aantal geselecteerde start-ups financieel ondersteunen om hun groei te bevorderen.

“Authenticatie en beveiliging zijn essentieel in deze digitale wereld die almaar meer geconnecteerd is,” zegt Danny Goderis, Acting CEO bij iMinds. “Dankzij het partnerschap tussen iMinds en VASCO genieten onze start-ups van VASCO’s vooraanstaande expertise in dit domein. In ruil daarvoor krijgt VASCO direct en gemakkelijk toegang tot enkele van Vlaanderens meest veelbelovende technologieën en start-ups.”

“Voor VASCO vormen deze start-ups een belangrijke bron van nieuwe ideeën, die verder reiken dan de authenticatie die we zelf al zo goed kennen,” zegt Jan Valcke, Gedelegeerd Bestuurder van VASCO Data Security. “We kijken ernaar uit om onze strategie en operationele kennis te linken aan de innovatieve concepten en ideeën van de start-ups.”

Het programma met VASCO maakt deel uit van iMinds’ strategie om het ecosysteem van digitale start-ups in Vlaanderen te verstevigen. Het wil lokale start-ups een voedingsbodem geven waarin ze zich kunnen ontplooien, terwijl ze in contact komen met partners van wereldklasse. Elk jaar selecteert iMinds 20 tot 25 veelbelovende start-ups en geeft hen uitgebreide ondersteuning op zakelijk, logistiek en financieel vlak – in hun zoektocht naar internationaal succes. In 2014 werd het iStart ondernemerschapsprogramma van iMinds door UBI Index geselecteerd als één van de 25 beste University Business Incubators ter wereld, na een screening van meer dan 300 incubatieprogramma’s uit 67 landen.


Over iMinds

iMinds, het Vlaamse digitale onderzoekscentrum, bundelt de krachten van haar 900+ onderzoekers aan vijf Vlaamse universiteiten voor strategisch en toegepast onderzoek in domeinen zoals ICT, Media en Health. Samen met haar onderzoekspartners (bedrijven, overheden en non-profitorganisaties) vertaalt iMinds digitale knowhow in concrete producten en diensten. Daarnaast begeleidt iMinds onderzoekers, jonge ondernemers en start-ups bij het succesvol naar de markt brengen van hun idee.

Contact

Over VASCO

VASCO is wereldleider in sterke authenticatie en digitale handtekeningen voor de financiële sector. Meer dan de helft van de banken in de top 100 wereldwijd vertrouwt op de oplossingen van VASCO om hun beveiliging te verbeteren, mobiele toepassingen te beschermen en te voldoen aan de heersende wetgeving. VASCO beveiligt ook de toegang tot applicaties en gegevens in the cloud en biedt aan application developers de opties om beveiligingsfuncties gemakkelijk te integreren in hun webgebaseerde en mobiele applicaties. VASCO zorgt ervoor dat meer dan 10.000 klanten in meer dan 100 landen in de financiële en e-commerce markt en in de overheids-, bedrijfs- en gezondheidssector de toegang beveiligen, identiteiten beheren, transacties verifiëren en aanwinsten beschermen. Leer meer over VASCO op vasco.com en op Twitter, LinkedIn en Facebook.

Contact

  • VASCO Corporate Communications, + 32 2 609 97 00 - pr@vasco.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us