LEUVEN MINDGATE

Winnaars Bizidee 2015 gekend


Mobiele internetservice ‘Venn’ wint 13e editie Bizidee

Bizidee, de Ondernemingsplanwedstrijd georganiseerd in opdracht van de Vlaamse Overheid en met steun van Agentschap Ondernemen, maakte vandaag de winnaars bekend van haar inmiddels 13de editie.

Bizidee stimuleert haar toekomstige ondernemers tijdens de wedstrijd in het uitwerken van een gedegen ondernemingsplan via individuele coaching en inspiratiedagen. Vanavond bekroont Bizidee het beste ondernemingsplan met maar liefst €15.000 startkapitaal. Laureaten 2 en 3 ontvangen elk €5.000. Daarnaast kan de top 5 de volgende zes maanden rekenen op begeleiding van een eigen peter of meter. Dit zijn ervaren ondernemers of experten in een bepaald vakgebied.

Hoofdwinnaar

De hoofdprijs van de 13e editie van Bizidee is weggelegd voor Venn van OostVlaming Arne Valaert en Brusselaar PierreGilles Dehaye. Zij winnen €15.000 aan startkapitaal en 8 uur advies van auditgigant KPMG. Daar bovenop krijgen ze ook 1 jaar een Officenter kantoorruimte, een BANwildcard en een peter of meter. “Venn biedt een mobiele internetservice aan, gespecialiseerd in de bouwen mobiliteitssector,” vertelt Arne Valaert. “Op afgelegen locaties zoals bouwwerven of havens is het vaak moeilijk omeen stabiele internetverbinding tot stand te brengen. Maar dankzij onze producten is dit vanaf nu wel mogelijk”. “We hebben een gamma aan producten ontwikkeld die zorgen voor een stabiele, betrouwbare en efficiente verbinding”, gaat PierreGilles Dehaye verder. “Hiervoor aggregeren we alle nationale, mobiele netwerken in een verbinding. De producten zijn eveneens mobiel, zodat ze kunnen verplaatst worden van de ene naar de andere locatie.”

Zilver en brons

Bart Van Praet uit Antwerpen en Kevin Verbesselt, Ysaure Custers, Koen De Smet en Nico De Kempeneer, allen afkomstig uit VlaamsBrabant, kaapten de tweede prijs weg. Hun project Sizable wint een geldprijs van €5.000, een BANwildcard en een peter of meter. Sizable lanceert onzichtbare onderhemden, vervaardigd uit bamboe viscose en organisch katoen voor een aangenaam en zacht gevoel. Bamboe viscose is comfortabel, slijtvast, antibacterieel en absorbeert drie keer meer vocht dan katoen. Daarnaast wil Sizable elk lichaamstype van een passend ondershirt voorzien. Codefever van de Antwerpse Gita Van den Boer en de OostVlaamse Katelijne en Kristien Duerinck was goed voor brons. Ook zij krijgen een geldprijs van €5.000, een BANwildcard en een peter of meter. Codefever zet in op de digitale generatie. Dankzij programeerlessen voor kinderen (7 tot 12 jaar) willen ze van digitale duizendpoten ook creators maken, die de basiscompetenties van het programmeren onder de knie krijgen. Per semester wordt een lessenreeks van 10 lessen gegeven, die deel uitmaakt van een leertraject opgebouwd uit verschillende levels.

Laureaat 4 en 5

Antwerpenaren Ben Gyles, Didier Martens, Matthias Franck, Matthias Stas en Piet Jochems waren goed voor de 4e plaats. Met BackProfile maken ze mensen bewuster over hun ruggedrag en zorgen ze voor een beter rugwelzijn in het dagelijkse leven. Ze bieden online een gratis screening aan om inzicht te krijgen in het persoonlijk rugprofiel. In het najaar lanceren ze de Profiler, een meetinstrument dat realtime feedback geeft over het verminderde rugwelzijn. Zij waren eveneens de winnaar van de groeibon Heerlijckyt ter waarde van €500. Ze krijgen toegang tot de Vlerick Awards en kunnen rekenen op een meter of peter. Datzelfde prijzenpakket is weggelegd voor de VlaamsBrabantse Liesbeth van Oeffelen en haar BiosenSource. BiosenSource draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Liesbeth is gestart met de ontwikkeling van een meetinstrument om interacties tussen moleculen te bestuderen.

BizzBuzz Award

De BizzBuzz Award wordt uitgereikt aan de kandidaat die het meeste opvalt door haar intrinsieke kwaliteiten en vernieuwde visie en die op een maatschappelijk verantwoorde manier de toekomst mee vorm wil geven. Complibags van Lisa Veramme ging met de eer, een geldprijs van €1.000 en een peter of een meter lopen. Haar complibags zijn duurzame tassen die de wereld opvrolijken door hun gepersonaliseerde designs. Complibags wil de plastic zakjes uit de wereld bannen en mensen meer ‘met elkaar’ laten leven, in plaats van ‘naast elkaar’. Via de complibags worden deze positieve boodschappen verspreid.

Meer info: www.bizidee.be

Sylvia Feytons, Projectmanager
Sylvia.feytons@bizidee.be, +32 498 16 63 39

Daisy Baeten, Assistent Projectmanager
Daisy.baeten@bizidee.be+32, +32 468 16 13 23, +32 11 870 909

Leuven.Inc Begeleidingsprogramma's voor Innovatieve TechnologieStarters (BITS)

Proficiat aan winnaar Venn, Sizable, Codefever,  BackProfile, BiosenSource en ComplibagsAllen kunnen zij beroep doen op speciaal voor jonge starters ontwikkelde Leuven.Inc begeleidingsprogramma's naar verdere opstart en groei van hun project.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us