LEUVEN MINDGATE

Oncurious, nieuw oncologiebedrijf in strijd tegen kinderkanker


ThromboGenics en VIB lanceren het nieuwe oncologiebedrijf Oncurious voor de ontwikkeling van TB-403 voor de behandeling van kinderkanker.

ThromboGenics heeft de oprichting aangekondigd van Oncurious, een nieuw oncologiebedrijf dat TB-403 zal ontwikkelen voor de behandeling van kinderkanker.

VIB, een toonaangevend instituut in de levenswetenschappen, wordt medeaandeelhouder in dit nieuwe oncologiebedrijf. Thrombogenics zal hoofdaandeelhouder zijn.
TB-403 is een gehumaniseerd monoklonaal antilichaam tegen placentale groeifactor (PlGF). PlGF komt tot expressie in verschillende soorten kanker, waaronder medulloblastoom.
Hoge expressie van de PlGF neuropilin 1 receptor wordt in verband gebracht met een slechte overleving. Medulloblastoom is een zeldzame, levensbedreigende kanker die voornamelijk voorkomt bij kinderen en adolescenten.
Behandeling met TB-403 in relevante diermodellen voor medulloblastoom, heeft aangetoond dat er een gunstig effect is op tumorgroei en overleving. Het antilichaam kan potentieel worden gebruikt in andere indicaties van pediatrische kanker, zoals neuroblastoom.
Oncurious is nu van plan om een Fase I/IIa programma te starten met TB-403 in medulloblastoom-patiënten. Men verwacht met een eerste patiënt te starten rond het einde van 2015.
Het gunstige veiligheidsprofiel van TB-403 is reeds aangetoond in klinische studies bij patiënten met andere ziekten.
BioInvent International AB zal als mede-ontwikkelingspartner optreden bij dit oncologie-project.

ThromboGenics heeft de exclusieve licentie behouden voor het gebruik van TB-403 bij oogheelkundige indicaties.

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us