LEUVEN MINDGATE

MegaDojo - programmeerworkshop voor kinderen - zoekt vrijwilligers


MegaDojo, het grootse programmeerevent voor kinderen op 7 mei in Genk, zoekt vrijwilligers om kinderen te coaching in de Scratch programmeertaal. 

Op donderdag 7 mei organiseert Coderdojo Belgium de eerste MegaDojo in de Limburghal in Genk. 1024 kinderen en hun leerkrachten worden er verwelkomd voor een fantastische doe-en-beleef-dag in het teken van technologie, programmeren en STEM. De dojo is een digitaal knutselatelier waar kinderen zelf fantastische creaties ontwikkelen in Scratch. Scratch is een supercoole computer programmeertaal geschikt om snel resultaat te bereiken zonder specifieke voorkennis.

Wil je helpen?

Coderdojo Belgium is een vrijwilligersorganisatie en dat geldt ook voor de MegaDojo. Het is een enorm evenement en helpende handen en sponsors zijn onmisbaar. Als kleine organisatie, of individu kan je ook helpen. We zoeken onder andere:

- Coaches: mensen met een beetje ICT ervaring of achtergrond in programmeren die op donderdag (samen met onze ervaren coaches) de kinderen kunnen coachen en begeleiden

- Laptops die we gedurende een tweetal dagen mogen gebruiken of (afgeschreven) toestellen die je permanent wil schenken aan CoderDojo Belgium

- Helpende handen voor op- en afbouw: Op woensdag kan je komen helpen met het opbouwen van de zaal en klaarzetten van PC’s. Op donderdag kan je helpen met ontvangst, of met het afbreken op het einde van de dag.

Ik kom helpen

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us