LEUVEN MINDGATE

Umicore reikt Materials Technology Award uit aan Leuvense onderzoeker


Umicore beloont de doctoraatsverhandeling van Stefan Knoppe over ultrakleine nano-goudpartikels in chirale katalyse en bio-imaging met de Umicore Materials Technology Award.

De Umicore Materials Technology Award gaat naar postdoctoraal onderzoeker Stefan Knoppe, op dit moment verbonden aan de KU Leuven, voor zijn doctoraatsverhandeling aan de Universiteit van Genève over ultrakleine nano-goudpartikels in chirale katalyse en bio-imaging. De award, die €10.000 waard is, wordt toegekend aan een doctor (PhD) die door zijn of haar onderzoek bijdraagt aan de wetenschappelijke kennis in domeinen die cruciaal zijn voor de groei van de activiteiten van Umicore.

Het gaat om domeinen als fijnedeeltjestechnologie en -toepassingen; technologie voor metaalhoudende verbindingen zoals recyclage; thema’s in verband met duurzame energie; katalyse en tot slot economische en maatschappelijke vraagstukken in verband met metaalhoudende verbindingen.

De laureaten werden geselecteerd door partners van Umicore: de Belgische fondsen voor wetenschappelijk onderzoek FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek) en FNRS (Fonds de la Recherche Scientifique). Zij staan borg voor het hoogstaande wetenschappelijke karakter van de awards.

Umicore ontving dit jaar 40 inzendingen uit België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Portugal, Spanje en Zwitserland.
Maar een Belg ging dus met de award naar huis.

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us