LEUVEN MINDGATE

iMinds laat expertise in Internet of Things en 3D-visualisatie zien


Op 25 en 26 maart zal iMinds haar expertise rond impactvolle digitale technologieën laten zien op Net Futures 2015. Op de iMinds-stand zullen tastbare producten en diensten op het gebied van Internet of Things (IoT) en 3D-visualisatie gedemonstreerd worden. Bezoekers krijgen zo een blik op hoe deze sleuteltechnologieën onze digitale toekomst vorm zullen geven. 

Bouwen aan het Internet of Things

iMinds neemt het voortouw in de ontwikkeling van IoT-producten en diensten in Vlaanderen en daarbuiten. De getoonde IoT-oplossingen op de stand van iMinds zullen zichtbaar maken hoe deze technologieën het internet van de toekomst mogelijk maken:

  • MicroPnP is een hardware- en softwareoplossing die bijna kosteloze plug-and-play-integratie mogelijk maakt van IoT-randapparatuur. Het is deel van een hardware- en softwaretoolkit die een modern pakket van software en configuratietools voorziet om applicatie-experten te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe IoT-applicaties.
  • SmartLiving biedt aantrekkelijke applicaties en oplossingen die echte problemen oplossen om consumenten in staat te stellen hun eigen persoonlijke IoT uit te bouwen.
  • DYNAMAND is een interoperabiliteitsraamwerk dat apparaten toelaat te integreren met allerlei sensoren van verschillende producenten.
  • AIOLOS is een computerplatform dat softwarecomponenten tijdens de uitvoering distribueert over randapparaten, gateways en lokale of externe cloud-bronnen.  
  • DiANNe biedt een modulaire neurale netwerkbibliotheek waarbij delen van het Neuraal Netwerk gedistribueerd kunnen worden over verschillende apparaten. Het is de sleutel tot het bouwen van een groot gedistribueerd brein dat een echt slim Internet of Things mogelijk maakt.

Zicht op verrijkte mediatoekomst

Op de stand van iMinds kunnen bezoekers zelf een idee krijgen van de veelbelovende media-applicaties binnen het domein van hightech-visualisatie.

  • De vrije-standpunttechnologie van FINE laat kijkers en toeschouwers toe om live-events te bekijken uit alle mogelijke standpunten, voor een echte 360°-kijkervaring van binnenuit.
  • AXES is een geavanceerd zoek- en opvraagsysteem dat verschillende technologieën zoals gezichts- en objectherkenning combineert om het voor gebruikers gemakkelijker te maken media-archieven visueel te verkennen en relevant materiaal te vinden.

Registreer nu voor Net Futures 2015

Leer meer over iMinds’ expertise over Internet of Things en de toekomst van 3D-visualisatie

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us