LEUVEN MINDGATE

Materialise blijft groeien


Materialise uit Leuven, genoteerd op de Amerikaanse Nasdaq, stelde op 3 maart de cijfers voor het vierde kwartaal 2014 en de jaarcijfers voor.

“Ons eerste jaar als beursgenoteerd bedrijf is zeer bemoedigend en we volbrachten onze plannen zowel operationeel als financieel”, zegt Executive Chairman Peter Leys. “In het vierde kwartaal hebben we middelen ingezet om onze groei-initiatieven verder te zetten. We versterkten en verbreedden ons wereldwijde verkoopteam en werkten verder aan een nog breder scala aan veelbelovende R& D-programma’s.”

Leys noemde onder meer de opening van het kantoor in China, de overname van OrthoView en het starten van het i.materialise franchiseprogramma als slechts enkele voorbeelden van de manier waarop de strategie van Materialise wordt uitgevoerd. Hij zei blij te zijn met de lancering van zoveel initiatieven die de basis moeten vormen voor de toekomstige groei van het bedrijf.

Over het hele jaar 2014 steeg de omzet van Materialise tot 81,35 miljoen euro, dat was in 2013 nog 68,72 miljoen euro. De ebitda daalde wel, net als de nettowinst die voor 2014 nog 1,87 miljoen euro bedroeg.

Ook dit jaar wil Materialise blijven groeien. Het bedrijf verwacht een omzet van 99 tot 101miljoen euro.

Bron: Made in Vlaams-Brabant

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us