LEUVEN MINDGATE

Digitale economie van Europa krijgt vorm op Net Futures 2015


Net Futures 2015, op 25 en 26 maart in Brussel, zet zijn deuren wijd open voor (start-up) entrepreneurs en ontwikkelaars van baanbrekende innovaties. Met deze belangrijke conferentie wil Europa de samenwerking tussen meer dan 700 technologieleiders, start-ups en KMO's bevorderen.

 

Themasessies voor entrepreneurs

Vier van de negen breakout-sessies zijn specifiek gericht op tech-entrepreneurs, start-ups en KMO's. Deelnemers krijgen daarbij niet alleen zicht op het Europese ondernemerslandschap, maar maken ook kennis met best practices voor het aantrekken van potentiële investeerders. Ze leren hoe ze zichzelf kunnen vestigen als competitieve globale spelers

Succesvolle IT-hotspots

Tijdens de breakout-namiddagsessie op 26 maart brengt de Europese Commissie een indrukwekkende lijst van business experten samen, die hun inzichten en aanbevelingen zullen delen rond hoe tech bedrijven succesvol kunnen zijn in de EU en daarbuiten:

  • Wim De Waele (iMinds) licht enkele concrete ideeën toe rond het verbeteren van de investeringsbereidheid van durfkapitalisten voor Europese start-ups.
  • Veera Mustonen (Forum Virium) vertelt hoe een slim stedelijk ontwikkelingsproject in Helsinki onderzoekers, ontwikkelaars en bedrijven toelaat om innovatieve stadsdiensten uit te bouwen.
  • Alex Facet (Startup Institute) gaat in op het belang van het winnen van internationale tractie via internationale netwerken van industriepartners, investeerders en mentoren.
  • Omar Mohout (Sirris) stelt concrete tactieken en best practices voor rond het ontwikkelen van sterke lokale start-up gemeenschappen.

Bedrijfsopportuniteiten in Future Internet

Voor iedereen met een interesse in het Future Internet (FI) en gerelateerde business opportuniteiten is de FIWARE-workshop op 26 maart een echte aanrader. Een aantal concrete toepassingen uit verschillende sectoren worden er in de schijnwerpers geplaatst als inspirerende gebruikscases.

Demo’s en netwerken

Meer dan twintig veelbelovende Europese onderzoeksprojecten krijgen een plaats op de beursvloer. Daarnaast biedt Net Futures 2015 tal van netwerkmogelijkheden. De deelnemerslijst vermeldt al een groot aantal innovatieleiders en collega start-ups, naast de belangrijkste Europese beleidsmakers en onderzoekers.

 

Bekijk de sprekerslijst van Net Futures 2015

Registreer je nu

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us