LEUVEN MINDGATE

Internet of Things Bootcamp scoort met user-centric aanpak van IoT-ideeën


De eerste IoT bootcamp, op 2-3 februari in Brussel, was een schot in de roos. Zo’n 45 deelnemers, gaande van studenten, over consultants tot werknemers van high-tech bedrijven, staken 2 dagen lang de koppen bij elkaar om in kleine teams gebruikersgeorienteerde IoT-oplossingen te ontwikkelen: van idee tot prototype. iMinds werkte hiervoor samen met methodologie-expert Claro Partners en logistiek ondersteuner FabLab

Internet of Things en de eindgebruiker

Wat betekent het Internet of Things (IoT) voor de eindgebruiker? En hoe kan je een gezonde business bouwen rond je IoT-idee? Deze twee vragen vormden de insteek voor iMinds’ bootcamp, gericht op iedereen die een innovatief IoT-idee in de praktijk wil brengen. Tijdens de tweedaagse werd productontwikkeling geïnitieerd vanuit de nood van de klant – dé essentiële approach om van IoT-applicaties een succes te maken.

Gebruikersgeoriënteerde IoT-oplossingen

Zo’n 45 deelnemers met uiteenlopende achtergronden hadden zich ingeschreven. In elk van de zes teams werden bewust een grote diversiteit nagestreefd – ingenieurs werden gekoppeld aan studenten en ondernemers – voor een maximale kruisbestuiving van competenties en visies. Elk team kreeg twee dagen de tijd om een complete IoT-oplossing te ontwikkelen: van idee tot businessplan en zelfs een heus prototype.

Doorstart voor innovatieve start-ups

Twee van de uitgewerkte IoT-oplossingen vertoonden bijzonder veel potentieel.

  • CAPS, een toestel dat personen met autisme helpt doorheen het chaotische stadsverkeer, gaat de stap naar de markt zetten.
  • GEOMOOD zal op zoek gaan naar partners om zijn concept (een UX die the Hue/Nes/Sonos aanstuurt) verder uit te puren.

De andere deelnemers gingen naar huis met een waardevol en breed toepasbaar framework voor user-centric product en business development, waar ze hun nieuwe of lopende IoT-ideeën op kunnen enten.

 

Interesse om deel  te nemen? iMinds plant nog meer IoT bootcamps. Hou onze events in de gaten.

www.iminds.be

-------------------------------

Verken iMinds’ expertise in Internet of Things

Ontdek hoe iMinds jouw business kan helpen

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us