LEUVEN MINDGATE

iMinds experten beklimmen podium van Net Futures 2015


Op 25 en 26 maart nodigt de Europese Commissie belangrijke technologieleiders, domeinexperten en onderzoekers uit om de digitale toekomst van Europa mee vorm te geven. Wim De Waele (CEO iMinds) en Bart Preneel (iMinds - COSIC - KU Leuven) werden onlangs bevestigd als gastspreker voor de aankomende Net Futures 2015 conferentie.

Digitale innovatie en ondernemerschap aanmoedigen

Wim De Waele (CEO iMinds) zal een breed Europees publiek meenemen in het strategische kader, de doelen en de activiteiten van iMinds als toonaangevend onderzoekscentrum en business incubation center in Vlaanderen. Hij zal ook zijn analyse van het Europese ondernemerslandschap presenteren om zo investeerders te inspireren om Europese start-ups proactief te ondersteunen.

Meebouwen aan het Internet of Things

Met de enorme ontwikkeling en toepassing van Internet of Things applicaties wordt het duidelijk dat IoT het Future Internet aan sneltempo mee bepaalt. Tijdens de IoT-sessie zal Bart Preneel (iMinds - COSIC - KU Leuven) zijn internationaal erkende expertise rond cryptografie, online privacy en informatieveiligheid delen en zo de kritische noden rond het bouwen van verschillende IoT-applicaties aankaarten.

Drie thematracks

Tijdens de tweedaagse conferentie krijgen ook Mário Campolargo (Directeur Net Futures), Günther Oettinger (Commissaris voor Digitale Economie & Samenleving) en Carlo Ratti (Directeur Senseable City Lab MIT) een plaats op het podium tijdens de plenaire sessies van Net Futures 2015.

Meer dan 20 andere gastsprekers en betrokken partijen uit verschillende sectoren zullen de breakout-sessies vervoegen. De sessies zijn opgebouwd rond drie thematracks, gebaseerd op de innovatiecyclus: Research & Innovation, Market Validation en Go-To-Market.
 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us