LEUVEN MINDGATE

Test & Measurement Solutions reikt opnieuw prijs 25.000 euro uit


Bron: Engineeringnet.be

Hasseltse specialist in optimalisatie van productieprocessen en meetsystemen richt wedstrijd in voor meest beloftevolle project 2015 op vlak van kwaliteits- en rendementsverbetering. Het hightechbedrijf Test & Measurement Solutions in Hasselt organiseert voor de derde maal een wedstrijd voor bedrijven in Vlaanderen, waarbij de hoofdprijs een cheque van 25.000 euro is. Het winnende bedrijf kan dit bedrag investeren in een innovatieve test- of meetoplossing die bijdraagt tot meer kwalitatieve producten en betere performantie van het eigen productieproces.

CEO Kurt Hensen: "Bij de twee vorige edities van Time for a Boost hebben we vastgesteld dat veel bedrijven hun performantie willen verhogen, maar in een productieomgeving is het echter niet evident om te detecteren waar een rendementsverbetering mogelijk is, laat staan om er een oplossing voor te vinden."

Het bedrijf verleent via een speciale website gratis advies over optimalisatieprojecten, en gaat via de weg op zoek naar de projecten met het hoogste potentieel. De jury beoordeelt op basis van criteria zoals de meetbaarheid van het product of proces; de toegevoegde waarde van de kwaliteit of procesverbetering; het innovatieve karakter van de verbetering en de budgettaire haalbaarheid van de te ontwikkelen Quality Boost.

Hensen: "Wat we willen bereiken is bedrijven in Vlaanderen te stimuleren om een kritische blik te werpen op de kwaliteit van hun eigen (productie)processen. Dat betekent niet enkel mogelijke kostenbesparingen (het 'lage fruit'), maar een grondige analyse van de productkwaliteit en het rendement van beschikbare (productie)middelen."

"Het detecteren van een defect in een machine of het verminderen van afkeurproducten maakt een wereld van verschil. Een visueel inspectiesysteem of een (extra) teststation bij een belangrijke productielijn kan het rendement in belangrijke mate verbeteren. Alle bedrijven in Vlaanderen kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, ongeacht de sector waarin ze actief zijn."

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us