LEUVEN MINDGATE

Net Futures 2015 brengt Europa’s technologieleiders, start-ups en KMO’s bij elkaar


De Europese Commissie verwacht meer dan 700 innovatieprofessionals, marktleiders, domeinexperten, start-ups en KMO's tijdens de langverwachte Net Futures 2015 conferentie op 25 en 26 maart. Deze pan-Europese conferentie dient als bakermat voor digitale innovatie en zal richting geven aan de volgende golf van technologische vooruitgang in Europa.

Thematische sessies rond innovatiecyclus

Het tweedaagse programma van Net Futures 2015 is opgebouwd rond drie thematische tracks die de levenscyclus van een businessidee weergeven - Research & Innovation, Market Validation en Go-to-Market. In totaal zijn er ook negen breakout-sessies, gericht op de nieuwste en toekomstige trends in belangrijke technologieën zoals Internet of Things, Smart Cities, FIWARE en de Cloud.

Naast internationale sprekers zullen tijdens de breakout-sessies op Net Futures 2015 ook enkele iMinds experten in de schijnwerpers staan:

  • Wim De Waele, CEO iMinds
  • Bart Preneel, Directeur iMinds - COSIC - KU Leuven
  • Thomas Depuydt, Venture Portfolio Manager bij iMinds
  • Ingrid Willems, Entrepreneur in Residence bij iMinds

Het lijvige conferentieprogramma wil de aanwezigen inspireren om samen creatieve aanpakken te ontwikkelen voor het bepalen van toekomstig onderzoek en innovatie die de digitale economie van Europa zal drijven.

Kansen binnen Future Internet

Voor start-ups en KMO’s met expansieplannen via het open, cloud-gebaseerde FIWARE-platform, kunnen terecht in de FIWARE-sessie waar de vele zakelijke mogelijkheden binnen het Future Internet (FI) domein worden toegelicht.

Netwerk en beursvloer

Tot slot zijn er voor de deelnemers van de conferentie ook talrijke en waardevolle netwerkmogelijkheden, niet in het minst op de beursvloer. Enkele succesvolle projecten die konden ontstaan dankzij financiering van de Europese Commissie worden er voorgesteld. Een groot aantal iMinds onderzoekers zullen er ook hun expertise in Internet of Things, 3D-visualisatie en andere belangrijke toekomstgerichte technologieën voorstellen.

Verken het volledige programma

Registreer nu voor Net Futures 2015

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us