LEUVEN MINDGATE

CreatiFI-programma boost 59 Europese Future Internet projecten


De 59 bedrijven die CreatiFI-steun zullen ontvangen voor de start of de verdere ontwikkeling van hun Future Internet project zijn bekend. Binnen het CreatiFI programma voorziet Europa financiering en ondersteuning voor FI-initiatieven in de creatieve industrieën. iMinds werd aangesteld als coördinator van CreatiFI, en als ondersteunend partner in drie andere FIWARE-programma’s.

CreatiFI-call wekt interesse van Europese KMO’s

In september 2014 opende iMinds de allereerste projectoproep van het CreatiFI-programma, gericht op de ondersteuning van Europese start-ups en KMO’s in de creatieve industrieën, die hun product, dienst of onderneming in het Future Internet domein willen realiseren of accelereren. 332 aanvragen voor projectsteun werden ingediend. Na een pre-selectie mochten 120 kandidaten hun voorstel pitchen in vier lokale hubs (Benelux, Barcelona, Trento en Helsinki). Uiteindelijk kregen 59 projecten groen licht voor deelname aan CreatiFI. In de mix van de Benelux-hub zitten onder andere 8 Belgische bedrijven, 3 Ierse, 2 Duitse en 2 Nederlandse.

Business coaching en technische ondersteuning

Dankzij het FIWARE programma krijgen deze en andere geselecteerde projecten nu de nodige technische en financiële ondersteuning om hun innovatieve FI-oplossingen te verwezenlijken. Als locale accelerator voorziet iMinds alle 59 projecten van business support en coaching, en het biedt hen technische en communicatie-ondersteuning, naast tal van disseminatie-opportuniteiten. iMinds opent ook de deuren naar haar uitgebreide netwerk van ondernemers, industriepartners, investeerders en onderzoekers. Via regelmatige community meetings zal iMinds de vinger aan de pols houden van de geselecteerde FI-ondernemers, hen begeleiden en hen inspireren met sprekersavonden en case-evaluaties. Met deze meetings, gericht op alle geselecteerde projecten binnen FIWARE, wil iMinds alle betrokken ondernemers samenbrengen in België en omringende landen, en onderlinge kruisbestuiving stimuleren.

Je eigen Future Internet project uitbouwen

Zin om mee te bouwen aan het Future Internet met een eigen onderneming, dienst of product? Onze volgende CreatiFI-projectoproep voor de creatieve industrieën loopt van 1 augustus tot 30 september.

Hou de data van onze vier calls in de gaten:

  • CreatiFI, voor Media en Creative Industries, loopt van 1 augustus tot 30 september
  • FInish, rond Smart Transport & Logistics, loopt van 1 maart tot 6 mei
  • FI-C3, rond Smart Cities en Wellbeing, loopt van 1 juni tot 30 juni
  • FABulous, rond Smart Manufacturing en 3D printing, opent midden mei en sluit 30 juni

Lees meer over FIWARE of neem contact op met Lies Boghaert.

Ontdek alles over het FIWARE programma tijdens Net Futures 2015, op 25-26 maart in Brussel

www.iminds.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us