LEUVEN MINDGATE

Oprichtster G-flux genomineerd voor Data News’ ICT Young Lady of the Year


Digitale innovatie

Valerie Taerwe (26) viel op bij de jury van Data News omwille van haar expertise, communicatietalenten en verregaand begrip van toekomsttrends zoals digitalisering en mobiele technologieën. Als studente Computerwetenschappen aan de UGent richtte Valerie al in 2011 haar eigen bedrijfje op, samen met vijf medestudenten en met de steun van iMinds’ iStart.light incubatieprogramma. G-flux is een dynamisch smartphone- en webapplicatiebedrijf, gespecialiseerd in op locatie-gebaseerde in- en outdoor applicaties.

Business ondersteuning voor student-ondernemers

Dankzij de business coaching, ondersteuning en financiering van iMinds kon G-flux zich verder ontwikkelen tot een succesvolle start-up. Twee maal per jaar doet iMinds een projectoproep naar studenten en net afgestudeerden om hun idee voor een tech start-up in te dienen en kans te maken op deelname aan het iMinds’ iStart.light ondersteuningsprogramma. De huidige call is open tot en met 1 februari 2015.

Beloftevolle tech onderneemster

De ICT Young Lady of the Year is een titel die Data News uitreikt aan een vrouw van maximum dertig jaar die ondanks haar jonge leeftijd al een indrukwekkend parcours heeft afgelegd in de ICT-wereld. De erkenning wordt in 2015 voor de vierde keer gereikt, als aanvulling op Data News’ ICT Woman of the Year. De jury selecteerde tien jongedames uit niet minder dan veertig kandidatures. De winnaressen in beide categorieën worden op 5 februari bekend gemaakt in The Egg in Brussel.

Breng je stem uit voor Valerie Taerwe

Ontdek hoe je kan deelnemen aan de iStart.light call

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us