LEUVEN MINDGATE

iMinds start-up neoScores voegt vice-wereldtitel toe aan indrukwekkend parcours


Innovatieve applicatie voor muzikanten

neoScores is een applicatie voor digitale partituren. Ze maakt het mogelijk voor muzikanten om digitale partituren niet alleen eenvoudig en veilig aan te kopen, maar ze ook zelf aan te passen en te delen met collega-muzikanten. Met de neoScores-app gebruik en deel je digitale partituren ook op je smartphone of tablet.

Productontwikkeling via proeftuinonderzoek

neoScores introduceert een radicale verandering in de manier waarop muzikanten partituren kopen en gebruiken. En bij dit soort technologische innovaties betekent de proeftuinmethodologie een grote meerwaarde. In een proeftuin (living lab) onderzoek wordt het productconcept namelijk eerst door een beperkt publiek mede-ontwikkeld en uitgetest. neoScores klopte dan ook aan bij iMinds - Living Labs om hun webapplicatie optimaal af te stemmen op de beoogde gebruiker. Tijdens het iMinds proeftuinonderzoek werden gebruikerspanels samengesteld, die onder meer input leverden op volgende onderzoeksvragen:

  • Welke markt is er voor neoScores?
  • Hoe gebruiken verschillende muzikanten de app?
  • Welke functies ontbreken en op welke functies moet neoScores de nadruk leggen?

“Innovaties worden bij ons getest in realistische gebruiksomgevingen. De mening en feedback van onze testgebruikers vormen essentiële input om het product of de dienst aan te passen en verder te ontwikkelen. Wij zijn trots dat iMinds - Living Labs heeft kunnen bijdragen tot het succes van neoScores”, aldus Tim Rootsaert (iMinds - Living Labs).

Vlaamse start-up op internationale markten

neoScores kreeg nog andere ondersteuning van iMinds. Binnen ons iStart Business Incubation Program zorgden we voor coaching en financiering zodat neoScores zich als start-up kon vestigen. Door zijn grote potentieel kon neoScores vervolgens ook rekenen op ondersteuning binnen iMinds’ Go Global programma, gericht op het aanboren van internationale markten.

“Binnen onze programma's krijgen start-ups intensieve coaching en begeleiding zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen, vooral op commercieel vlak. Zo heeft de coaching binnen iStart er onder meer toe bijgedragen dat neoScores de nummer 2 in Europa nu tot haar klanten mag rekenen. Dit soort deals zorgt uiteraard voor internationale uitstraling van neoScores, wat bijkomende positieve effecten genereert richting andere potentiële klanten, partners of financiers. En blijkbaar ook jury’s van wedstrijden...”, zegt Sven De Cleyn (iStart Business Incubation Program).

Ontdek hoe iMinds jouw business kan ondersteunen

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us