LEUVEN MINDGATE

YIEHA: Nieuw digitaal platform voor strips


Multidisciplinair media-onderzoek

In 2013 stapten Ballon Media en Standaard Uitgeverij, samen met technologiebedrijf Crius Technology en tal van andere partners, in een onderzoeksconsortium onder de vleugels van MiX, het Media Innovatie Centrum van iMinds. Het MiX-ICON project e-Strips deed 1 jaar lang onderzoek naar de best mogelijke digitale stripervaring. In samenwerking met de verschillende universiteiten en met panels van testgebruikers werd onder andere  het marktpotentieel, de technische vereisten van de verschillende doelgroepen en de bereidheid tot betalen voor deze nieuwe diensten onderzocht.  De bevindingen uit e-Strips werden meegenomen voor YIEHA.

Website en app

YIEHA wordt een website én een app, maar vooral de place to be voor iedereen die de ultieme digitale stripbeleving wil ervaren.

Alexis Dragonetti (CEO Ballon Media): “Samen met Standaard Uitgeverij en met reeksen als Jommeke, Suske en Wiske, Thorgal, Amoras, XIII, Urbanus, De Blauwbloezen, De Rode Ridder, de Kiekeboes, Largo Winch, Blake en Mortimer, etc. staan wij in voor een substantieel deel van het leesplezier in stripland. Dat papieren leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op laptops, tablets en smartphones. Met alle voordelen en functionaliteiten van een uniek digitaal platform, maar vooral … met een hart voor strips!“

Stripplatform testen

Begin 2015 start de YIEHA-testfase waarbij een groep gebruikers het platform gaat uitproberen. Hun feedback en ervaringen zullen verzameld en verwerkt worden, om YIEHA nog verder te ontwikkelen tot een platform dat maximaal beantwoordt aan de verwachtingen van de toekomstige klanten.

Peter Quaghebeur (CEO van WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij): “Met YIEHA gaan we vol enthousiasme op verkenning naar de digitale toekomst van onze zovele sterke stripmerken. Dat avontuur willen we samen met de stripliefhebbers én de occasionele lezers in Vlaanderen en Nederland op punt stellen. Iedereen die wil, kan zich daarom als tester registreren. Samen willen we ontdekken hoe we met YIEHA op de best mogelijke manier strips kunnen beleven op eender welk toestel”.

YIEHA komt er begin 2015. Registreer je nu als tester via www.yieha.be!

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us