LEUVEN MINDGATE

Combell voorziet één jaar gratis hosting voor start-ups die deel uitmaken van het iStart-incubatieprogramma van iMinds


Elk jaar begeleidt iMinds, het Vlaamse digitale onderzoekscentrum, een 25-tal veelbelovende start-ups op weg naar hun commerciële doorbraak. Dankzij het iMinds iStart-programma kunnen deze start-ups niet alleen genieten van financiële tegemoetkomingen, maar ook van flink wat praktische ondersteuning. Zo ook wat hosting betreft, dankzij een gloednieuw samenwerkingsverband tussen iMinds en Combell, marktleider inzake shared hosting in België.

iStart meets Cloud Angel Webfund

Combell, ooit zelf een start-up, wil de start-up scene in de Benelux een duwtje in de rug geven, en lanceerde daarom enkele maanden geleden het Combell Cloud Angel Webfund. Geen incubator of durfkapitaalfonds, maar een dienst waarbij Combell in samenwerking met incubatoren zoals iMinds gratis hosting aanbiedt voor een periode van één jaar. Combell zal de starters van iMinds bovendien voorzien van de nodige expertise en knowhow rond hosting, op basis van een aantal workshops en netwerkmomenten.

“De samenwerking met Combell past perfect in de groeiplannen van onze iStart-incubatiewerking,” zegt Sven De Cleyn, Incubatiemanager bij iMinds. “iStart heeft internationaal al een uitstekende reputatie opgebouwd, wat onlangs kracht werd bijgezet door onze selectie door UBI Index als één van de 25 beste universiteitsincubatoren ter wereld. Maar daar stopt het uiteraard niet voor ons; wij willen beloftevolle Vlaamse starters alle mogelijke kansen geven om het te maken, en een sterk partnernetwerk – dat vandaag wordt uitgebreid met Combell – is daarvoor fundamenteel.”

iStart verder versterken

Eerder sloot iMinds in het kader van haar iStart-werking ook al partnerships af met Microsoft (dat via haar BizSpark programma start-ups drie jaar lang gratis software aanbiedt) en met Telenet (dat de start-ups van iMinds gedurende een jaar van gratis connectiviteit voorziet).

Contact

Over iMinds

iMinds, het Vlaamse digitale onderzoekscentrum, bundelt de krachten van haar 850+ onderzoekers aan vijf Vlaamse universiteiten voor strategisch en toegepast onderzoek in domeinen zoals ICT, Media en Health. Samen met haar onderzoekspartners (bedrijven, overheden en non-profitorganisaties) vertaalt iMinds digitale knowhow in concrete producten en diensten. Daarnaast begeleidt iMinds onderzoekers, jonge ondernemers en start-ups bij het succesvol naar de markt brengen van hun idee. Meer informatie: www.iminds.be (Twitter: @iMinds).

Over Combell

Combell is marktleider in shared hosting in België. Combell biedt 24/7 ondersteuning, in drie talen, via een gratis 0800-nummer in België en Nederland en bedient meer dan 50.000 klanten. De gestandaardiseerde hostingdiensten zoals domeinnamen, webhosting of e-mail worden aangeboden via één in-house gebouwd controlepaneel op een next-generation geclusterde hostingomgeving. Combell heeft eveneens een uitgebreid wholesalekanaal met diverse oplossingen om Combell-producten onder een andere naam of white-labelled aan te bieden. Meer informatie: http://www.combell.com/nl.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us