LEUVEN MINDGATE

iMinds en Cresco slaan de handen in elkaar om Vlaamse start-ups met raad en daad bij te staan


Het iStart-incubatieprogramma van iMinds werd onlangs door het Zweedse UBI Index uitgeroepen tot één van de 25 beste universteitsincubatoren wereldwijd. Elk jaar ondersteunt en begeleidt iStart 20 tot 25 start-ups.

Advocatenkantoor Cresco biedt gratis workshops en one-on-one coaching

Om die Vlaamse start-ups nog grondiger voor te bereiden op (internationale) groei en hen een stevige basis te geven, zal het advocatenkantoor Cresco in het kader van het iStart incubatieprogramma kosteloos workshops en one-on-one coaching organiseren en bepaalde standaardovereenkomsten ter beschikking stellen. Op die manier worden de start-ups zich nog vroeger bewust van potentieel belangrijke zakelijke en juridische aandachtspunten (zoals het aantrekken van partners of bijkomende financiering).

Starters bewust maken van gevoeligheden en mogelijke valkuilen

David Dessers, managing partner van Cresco, legt uit waarom Cresco in deze samenwerking  investeert: “Bij Cresco zijn we gepassioneerd door ondernemerschap en het bijdragen tot de groei van ondernemingen. We zijn ons er erg van bewust dat Cresco en haar advocaten integraal deel uitmaken van de zakelijke en investeringsgemeenschap en alsdusdanig de plicht hebben om bij te dragen tot de toekomst en groei van deze gemeenschap buiten het kader van onze gewone dienstverlening. We zijn zeer verheugd om iMinds - als één van de toonaangevende incubatoren - en haar digitale start-ups te kunnen begeleiden vanuit Cresco Academy als structurele partner. Wij geloven er rostvast in dat de gecombineerde inspanningen van iMinds en haar partners deze start-ups de nodige kennis, knowhow, inzichten en netwerk kunnen bijbrengen om hun activiteiten exponentieel te laten groeien, en aldus bij te dragen tot de algemene economische groei.”

Sven De Cleyn, Incubatiemanager bij iMinds, schetst het belang van deze samenwerkingsovereenkomst: “Niet alleen verruimt deze samenwerking ons aanbod naar start-ups en ondernemers; daarnaast kan Cresco, als advocatenkantoor gespecialiseerd in ondernemerschap, onze starters reeds vanaf de prille opstartfase een stevige juridische basis meegeven. Zo kunnen de start-ups zich voorbereiden op de toekomst, en maken we hen bewust van een aantal gevoeligheden en mogelijke valkuilen.”

iStart verder versterken

De structurele samenwerking met Cresco past in de strategie van iMinds om haar iStart-aanbod verder te versterken. Zo werden eerder partnerships afgesloten met Microsoft (dat via haar BizSpark programma start-ups 3 jaar lang gratis software aanbiedt) en met Telenet (dat de start-ups van iMinds gedurende een jaar van gratis connectiviteit voorziet).

Over iMinds

iMinds, het Vlaamse digitale onderzoekscentrum, bundelt de krachten van haar 850+ onderzoekers aan vijf Vlaamse universiteiten voor strategisch en toegepast onderzoek in domeinen zoals ICT, Media en Health. Samen met haar onderzoekspartners (bedrijven, overheden en non-profitorganisaties) vertaalt iMinds digitale knowhow in concrete producten en diensten. Daarnaast begeleidt iMinds onderzoekers, jonge ondernemers en start-ups bij het succesvol naar de markt brengen van hun idee. Meer informatie: http://www.iminds.be/ (Twitter: @iMinds)

Contact

Over Cresco

Cresco is een vooraanstaand advocatenkantoor gespecialiseerd in ondernemingsrecht, dat de zakelijke en juridische noden van ondernemers, startende en gevestigde ondernemingen en investeerders behartigt.  De advocaten van Cresco combineren jarenlange internationale juridische expertise met zakelijke ervaring, opgedaan middels uitgebreide ervaring als bedrijfsjurist in een breed gamma van sectoren en industrieën. De belangrijkste focus van Cresco bestaat erin om cliënten te helpen bij het behalen van hun kritische zakelijke doelstellingen, het uitvoeren van hun zakelijke strategieën en het oplossen van zakelijke problemen. Cresco heeft toonaangevende expertise in private equity, venture capital, start-ups en groeibedrijven, algemeen vennootschaprecht, fusies en overnames, intellectuele eigenom, technologie en innovatie, complexe commerciële overeenkomsten, onroerend goed en geschillenbeslechting, alsook een zeer breed gamma van operationele, contractuele en strategische aangelegenheden. Meer informatie:www.crescolaw.com

Contact

  • David Dessers, Managing Partner Cresco - david.dessers@crescolaw.com / +32 496 58 98 33
  • Cresco Advocaten CVBA, Lange Kievitstraat 118-120, 2018 Antwerpen / +32 3 206 75 10

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us