LEUVEN MINDGATE

Incubatieprogramma voor IT-starters van iMinds bij 25 beste ter wereld


Het was meteen raak voor het Vlaamse digitale onderzoekscentrum iMinds. Het stelde zich bij de Zweedse UBI Index voor de allereerste maal kandidaat, en ziet zich in één klap gerangschikt als de 7de beste University Business Incubator van Europa en de op 24 na beste wereldwijd.
Dat mag een prestatie om 'u' tegen te zeggen genoemd worden: er waren niet minder dan 300 incubatieprogramma’s uit 67 landen die zich aangemeld hadden.

Dus, wat maakt het iStart incubatieprogramma voor startende ondernemers in Vlaanderen zo 'buitengewoon'? In zijn verantwoording stelt Dhruv Bhatli, mede-oprichter van de UBI Index, dat het programa goed scoort op het vlak van 'toegang tot fondsen en post-incubatie indicatoren'.
Dat laatste houdt in dat startende ondernemingen die begeleid worden door iMinds een hogere overlevingsgraad hebben en een sterkere groei kennen dan het wereldwijde gemiddelde.

Nog volgens Bhatli besteedt het centrum bovendien veel aandacht aan haar starters, niet alleen door middel van haar partnernetwerk maar ook door haar sterke coaching- en mentoringdiensten.

iStart blijkt alvast aan te slaan, maar is zeer streng in zijn selectiecriteria: slechts 1 op de 5 aanvragen wordt goedgekeurd. Toch werden sinds de start al meer dan 50 startersprojecten begeleid. Die waren tot nu goed voor 150 nieuwe full-time jobs, en dat in nauwelijks 3 jaar tijd.
iMinds: "De meeste start-ups hebben inmiddels betalende klanten, groeien gestaag en hebben opvolgfinanciering opgehaald."

Sven De Cleyn, Incubatiemanager bij iMinds: "Dit bewijst dat het start-up landschap in Vlaanderen ook internationaal weerklank begint te krijgen, wat ons enkel kan stimuleren om op het ingeslagen pad verder te gaan en in de toekomst nog beter te doen.”

 

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us