LEUVEN MINDGATE

Ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space opent nieuwe site in Leuven


Roger Dernoncourt, CEO vanThales Alenia Space Belgium: "Met deze nieuwe vestiging willen we onze positie in de Belgische ruimtevaartindustrie verder verstevigen. We zullen hier in eerste instantie uitrusting ontwerpen voor Europese lanceersystemen. Onze doel is om innovatieve oplossingen aan te bieden die ons concurrentieel maken als electronica leveranciers voor de Ariane 6."

Jean Loïc Galle, President en CEO van de Thales Alenia Space groep voegt daar nog aan toe: "De opening van deze nieuwe vestiging in België is een logische stap in ons strategisch plan om uit te breiden en te investeren in landen die sterk staan op vlak van ruimtevaarttechnologie. Vandaar de keuze voor Leuven, maar ook investeringen in Stuttgart en de recente opening van Thales Alenia Space UK past in onze groeistrategie."

Achtergrond

Thales Alenia Space is een joint venture van Thales (67%) en Finmeccanica (33%). Ze zijn een belangrijke speler op het vlak van telecommunicatie en navigatie systemen voor de ruimtevaart. Zo leverden ze een groot deel van de electronica voor de Ariane 5 draagraket van ESA.
Het bedrijf had een omzet van 2,1 miljard euro in 2012 en telt 7.500 werknemers in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, België en de VS.

 

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us