LEUVEN MINDGATE

Eredoctoraat voor scheikundig ingenieur Gerald Fuller


Gerald Fuller is hoogleraar aan de universiteit van Stanford, waar hij sinds 1981 lid is van het Departement Chemische Ingenieurstechnieken. Onder andere in samenwerking met onderzoekers van KU Leuven ontwikkelde hij talrijke nieuwe technieken om de gedragingen van complexe materialen, vloeistoffen en vloeistofoppervlakken te kunnen vaststellen en bestuderen. Dat leidde ook tot een waaier van innovaties, van verbeterde verwerkingsprocessen voor kunststoffen en optimalisatie van druppels in inktjetprinters, tot nieuwe oplossingen voor het droge-ogen-syndroom en de stabiliteit van de traanfilm.

Professor Fuller heeft een sterke historische band met de KU Leuven opgebouwd. Veel van zijn onderzoek gebeurde in samenwerking met Leuvense wetenschappers en heel wat Leuvense doctorandi konden enkele maanden in zijn onderzoeksgroep in Stanford meedraaien. Bovendien kwam hij persoonlijk naar Leuven om de onderzoeksinfrastructuur die nodig was voor zijn nieuwe technieken mee te installeren en onderzoekers op te leiden. Professor Fuller was regelmatig gastdocent aan KU Leuven.

De verhuis van het Departement Chemische Ingenieurstechnieken naar de nieuwe onderzoeksgebouwen in Heverlee en het 150-jarig bestaan van de ingenieursopleiding vormen mooie aanleidingen om professor Gerald Fuller te eren voor zijn verwezenlijkingen en nauwe banden met de Leuvense universiteit.

 

Bron: KU Leuven Nieuws

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us