LEUVEN MINDGATE

Imec en Samsung werken samen om innovatie in digitale gezonheidszorg te versnellen met nieuwe open referentie sensormodule


Imec Technology Forum—BRUSSEL— 4 juni 2014 — Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec en Samsung Electronics hebben vandaag aangekondigd dat ze samenwerken om innovatie te stimuleren en samenwerking te bevorderen tussen technologiebedrijven en onderzoekers in het domein van draagbare niet-invasieve gezondheidsmonitoring.

De samenwerking kadert in Samsung Electronics’s recent aangekondigde initiatief rond digitale gezondheidszorg. Met behulp van zeer nauwkeurige en betrouwbare draagbare sensoroplossingen wil Samsung wereldwijd het bewustzijn rond gezondheid stimuleren en gebruikers de mogelijkheid bieden om gezonder te gaan leven.

De kern van de aankondiging is Samsung Electronics’ Simband platform, een open referentie sensormodule. De module integreert imec’s sensortechnologie, de meest geavanceerde sensortechnologie die vandaag de dag beschikbaar is. Met deze module zullen we ons lichaam en de menselijke gezondheid op een volledig nieuwe manier kunnen begrijpen.

“De werelwijd groeiende interesse voor een gezonde levensstijl heeft geleid tot de opkomst van allerhande activiteitsmonitors voor consumenten,” zei Luc Van den hove, algemeen directeur en CEO bij imec. “We zijn trots dat we met de ultralaag vermogen sensortechnologie van imec Leuven en imec Nederland (Holst Centre) hebben bijgedragen aan Samsung Electronics’s volgende stap in de digitale draagbare gezondheidsmonitoring. Imec en Holst Centre’s baanbrekende technologie laat zeer nauwkeurige niet invasieve monitoring toe met een klinische kwaliteit. Ze effent het pad naar een efficiëntere en betere gezondheidszorg.”

“Samsung Electronics’s open initiatief voor digitale gezondheid zal de manier waarop consumenten hun eigen gezondheid en wellness monitoren, ermee interageren, en ze begrijpen, radicaal veranderen,” zei Young Sohn, algemeen directeur en chief strategy officer bij Samsung Electronics. “We zijn zeer opgetogen om samen met imec en onze andere partners de volgende generatie draagbare gezondheidssensoren voor consumenten van over de hele wereld te ontwikkelen, met de beste, meest nauwkeurige, en meest comfortabele gezondheidssensortechnologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn.”

Over imec

Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is imec’s internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij.

Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum telt meer dan 2080 medewerkers waarvan meer dan 670 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2013 bedroeg imec's budget (P&L) 332 miljoen euro. Meer informatie kan je vinden op www.imec.be . Blijf op de hoogte van wat er gebeurt op imec via ons maandelijks imec magazine, beschikbaar op tablet en smartphone (iOS en Android), of via the website www.imec.be/imecmagazine

Imec is een geregistreerd trademark voor de activiteiten van IMEC International (stichting van openbaar nut volgens Belgisch recht), imec België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) en imec India (Imec India Private Limited).

Over Holst Centre

Holst Centre ontwikkelt zich in snel tempo tot een internationaal erkend centrum voor “open innovatie” dat technologie ontwikkelt voor intelligente, draadloze, sensorgebaseerde microsystemen en voor “systems-in-foil”. Holst Centre werd in 2005 opgericht door het Vlaamse imec en het Nederlandse TNO met de steun van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en de Vlaamse Overheid. Holst Centre ontwikkelt technologie waardoor de industrie nieuwe producten sneller en efficiënter op de markt kan brengen. Vanaf de start kon Holst Centre rekenen op de steun van enkele vooraanstaande bedrijven. Ondertussen telt Holst Centre ongeveer 45 industriële partners waaronder grote, middelgrote en kleine bedrijven. Daarnaast wordt intensief met universiteiten samengewerkt. Meer informatie: www.holstcentre.com.

 Perscontact

Hanne Degans, External Communications Officer, T: +32 16 28 17 69, M: +32 486 06 51 75, hanne.degans@imec.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us