LEUVEN MINDGATE

Start-up Zensor haalt contract met Nederlandse Gasunie binnen


Het Brusselse Zensor ging amper één jaar geleden van start met de ontwikkeling van een toestel dat bedrijven in staat stelt om gas installaties, funderingen van windmolens of ondergrondse pijpleidingen te monitoren.
Dit om bodemvervuiling te vermijden en onderhoud beter te plannen. Het bedrijf haalde vorige week een contract met de Nederlandse Gasunie binnen.

Het apparaat in kwestie wordt geplaatst in een technische ruimte en verbonden met sensoren in tanks, stalen constructies of onder de grond om o.a. corrosie te meten. Dit maakt het mogelijk om continu informatie te hebben over de toestand van de leidingen zodat er preventief kan worden opgetreden. Zo kan een dure, grote herstelling vermeden worden.

“Het is een nieuwe, intelligente technologie die automatische analyse mogelijk maakt. Elke 24 uur zendt het toestel data naar de helpdesks,” zegt Yves Van Ingelgem, één van de 3 partners. “Daardoor zijn er geen bijkomende interventies nodig en kunnen de data meteen gelinkt worden aan het onderhoudsplan van de klant. Het vereenvoudigt heel wat voor de klant. Bovendien is deze risico verlaging een interessant gegeven naar investeerders en verzekeringsmaatschappijen toe.”

Zensor ontstond uit de onderzoeksgroep SURF van de VUB, die een expertise heeft in corrosie. Samen met Paul Kumpen van de gelijknamige bouwmaatschappij, trok het investeerders aan.

De technologie werd getest op het off-shore windmolenpark Belwind (met Colruyt als voornaamste investeerder) en met de hulp van Bryo, het starters netwerk van VOKA.

Bron: Engineeringnet.be

Zensor volgt momenteel bij Leuven.Inc een langdurig begeleidingstraject met als doelstelling o.a. de marktstrategie en (internationale) salesparcours uit te stippelen en zich verder voor te bereiden op de zoektocht naar extra kapitaal.

Indien u als technologiestarter interesse heeft in onze begeleidingsprogramma's, contacteer marketing@leuveninc.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us