LEUVEN MINDGATE

Proficiat aan Startup Weekend Leuven winnaar 3Dsign


Voor de achtste keer al werd er een Startup Weekend georganiseerd in ons land, dit keer in Leuven. Het concept is gekend: in 54 uur (van vrijdag- tot zondagavond) een team rond je verzamelen en een start-up creëren from scratch. Het team dat het verst gevorderd is, wint.

Uiteindelijk dongen er 11 groepjes mee naar de hoofdprijs.

Startup Weekend Leuven winnaar

3Dsign is de winnaar geworden van het Weekend, alhoewel er al heel wat bedrijven bestaan die 3D-ontwerpen aanbieden voor additive manufacturing. Wat 3Dsign dan speciaal maakt? Zij willen zich toeleggen op het creëren van een community voor designers. “Als we die mensen kunnen bereiken en betrekken, dan is de kans groot dat we slagen in ons opzet”.

Het winnende team scoorde prima op enkele van de criteria die gehanteerd werden door de jury. Zo werd er gekeken naar het business model en de go to market-strategie, naar de uitvoering (demo, minimal viable product), en naar de gebruikservaring.

Lean start-up winnaar

De prijs voor lean start-up ging naar de jongens van Plunch, die een hr-toepassing bedacht hebben waarbij collega’s uit hetzelfde bedrijf aan elkaar gekoppeld worden tijdens een lunch. Een algoritme linkt werknemers met dezelfde interesse, en tijdens de lunch kan er dan gepraat worden over vooraf vastgelegde business targets of andere onderwerpen. De mogelijkheden lijken eindeloos). Of hoe bedrijfsetentjes op een nuttigere manier kunnen worden ingevuld.

Winnaar beste technologie

De derde prijs, die naar de wannabee-starter met de beste technologie ging, was voorbehouden voor AgorAct, een ploeg die de interactie met het publiek wil verbeteren tijdens meetings en congressen door een real time-schil boven Powerpoint en andere presentatiesoftware te plaatsen, via dewelke allerhande vragen kunnen worden gesteld. Aan de unief zou er bijvoorbeeld gevraagd kunnen worden aan de studenten of ze de les van hun professor waarderen. Bedoeling is dan om te antwoorden met het mobieltje. De data uit de voting feedback kan gebruikt worden voor de meest uiteenlopende doeleinden.

Uitvoering

“Uiteindelijk is het de executie die maakt dat een starter kan doorstoten of niet”, vertelde jurylid Peter Dedrij van MIC Vlaanderen nog. “Je ziet soms dat ploegen met briljante ideeën de mist ingaan, en dat teams met middelmatige concepten er toch in slagen om er iets van te maken. Veel, zo niet alles, is afhankelijk van het team en van de uitvoering. En die dingen kunnen we niet beoordelen na 54 uur. Het zal ons alvast benieuwen of en hoeveel starters uit dit weekend binnen enkele maanden nog actief zijn.”

Leuven.Inc Begeleidingsprogramma's voor Innovatieve TechnologieStarters (BITS)

Proficiat aan 3Dsign, Plunch, AgorAct en de runner-ups CarrotClub, TripConnectr en Trickl!  Allen kunnen zij beroep doen op speciaal voor jonge starters ontwikkelde Leuven.Inc begeleidingsprogramma's naar verdere opstart en groei van hun project.

efro

europese unie

vlaanderen in actie

vlaamse overheid

 

Bron: Datanews.knack.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us