LEUVEN MINDGATE

Proficiat aan Cleantech Challenge winnaar SubC


De nationale CleanTech Challenge finale heeft op zaterdag 15/03 plaatsgevonden in de Vlerick Business School te Leuven. De CleanTech Challenge 2013-2014 finalisten zijn:

1. SubC - winner!

Team SubC bestaat uit industrieel ingenieur Geert Slachmuylders en afgestudeerde economist Jasper Verreydt van de KU Leuven.
Hun idee bestond erin om een innovatief anker te maken voor oceaan energie technologieën die goedkoper, lichter van gewicht en veiliger is dan de bestaande ankers.
Ze hadden een sterk business plan uitgewerkt en hadden een 3D prototype mee van hun anker.

2. CargoCopter - een gedeelde tweede plaats met team Edible Insects

Team CargoCopter bestaat uit drie leden: Bart Theys, een PhD-student in robotics (ingenieur) aan de KU Leuven, Charlotte Dewulf, studente aan de Solvay Business School, en John Billiet die tax law studeert aan de VUB.

Hun idee was om kleine goederen (< 5kg) te transporteren via een zelf ontwikkelde drone. Het is dus een soort van shuttle service voor kleine goederen of pakketjes door de lucht. Het eerste nieuwe aspect is dus dat ze zelf een drone ontwikkelen door te kijken naar enkele kenmerken van bestaande drones, en zo hun drone optimaliseren aan de doelstellingen die ze voor eigen hebben (de shuttle service voor goederen die onder de 5 kg wegen). De tweede nieuwigheid is dat ze een transport-netwerk willen creëren in België door het plaatsen van een tiental basissen in België, die geleidelijk aan kunnen uitgebreid worden. Zo kunnen ze snel de batterijen vervangen van drones en kunnen suppliers snel en efficiënt leveren aan hun klanten. Het netwerk vormt hierbij een grote troef in de B2B.

3. Edible Insects - een gedeelte tweede plaats met team CargoCopter

Julien Piret, de idee-eigenaar van het project, heeft een passie voor duurzaamheid en studeert momenteel aan de Vlerick Business School, Pieter Moeremans studeert aan de U Antwerpen, Bo Macken studeert product design en Arne Brys die product development studeert.

Hun idee was om een gerecht te ontwikkelen waarin insecten als basis ingrediënten gebruikt worden.

4. Liguris

Team Liguris bestaat uit dezelfde teamleden als team SubC.  Dit idee bestond erin om een vortexgenerator te ontwikkelen die de 'next generation power generator' moet voorstellen die de rivieren als krachtbron zal gebruiken.

5. BioChars

Team BioChars bestond uit Nicolas Dufour, Hélène Lecuivre, Aurélie Rousseau en Sandrin Collet. Alle vier studeren aan de UCL in Louvain-la-neuve.

Hun idee bestaat erin om ovens te bouwen en te installeren om voor betere vruchtbare bodems te zorgen zodanig dat o.a. boeren geen grote problemen meer zouden kennen die gelinkt zijn aan onvruchtbare bodems voor hun voedselproductie. De focus ligt bij dit project op ontwikkelingslanden, omdat deze landen hierin vaak problemen kennen en dan op korte periode moeten zoeken en overschakelen op andere beschikbare bodems voor voedselproductie.
 

Leuven.Inc Begeleidingsprogramma's voor Innovatieve TechnologieStarters (BITS)

Proficiat aan SubC en de overige finalisten!  Allen kunnen zij beroep doen op speciaal voor jonge starters ontwikkelde Leuven.Inc begeleidingsprogramma's naar verdere opstart en groei van hun project.

efro

europese unie

vlaanderen in actie

vlaamse overheid

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us