LEUVEN MINDGATE

Nikon Metrology stelt shuttlepix voor, een draagbare digitale microscoop met het gebruiksgemak van een digitale camera


Nikon Metrology stelt de revolutionaire ShuttlePix P-400R digitale microscoop voor die ontworpen is voor het ter plaatse inspecteren, observeren en het eenvoudig opmeten van allerlei voorwerpen. ShuttlePix werkt als een handmicroscoop die hoge resolutiebeelden met een vergroting tot 400 keer vastlegt met de snelheid en het gebruiksgemak van een digitale camera. Voor analyses in laboratoria kan de ShuttlePix microscoop probleemloos worden aangesloten op een gemotoriseerd basisplatform met bediening via een aanraakscherm.

Grab it and go!
De draagbaarheid van het ShuttlePix systeem laat de gebruiker toe microscopische beelden te maken van plaatsen of objecten waar een standaard microscoop vaak niet bij kan, zoals bij vliegtuigen, windturbinesschoepen, gasleidingen, locaal forensisch onderzoek. De unieke ShuttlePix-technologie ondersteunt een brede waaier aan inspectie en analyse-taken in onder meer de auto-, elektronica- en luchtvaartindustrie. Naast het maken van haarscherpe vergrotingen, is de ShuttlePix een erg gebruiksvriendelijk en handig toestel met een gelijkaardige bediening als een digitaal fototoestel. Ook afstandsbediening, extra batterijen en statieven zijn accessoires die het gebruiksgemak van ShuttlePix verhogen.

ShuttlePix als vaste labo-microscoop
Voor gebruik in labo's op kan de ShuttlePix aangesloten worden op een gemotoriseerd basisplatform dat kan uitgebreid worden met verschillende sample-manipulators. De bediening is zeer eenvoudig, in die mate zelfs dat het vastleggen van extended-depth-of-focusbeelden (EDF) met één druk op de knop kan gebeuren. Het systeem kan worden uitgerust met een aanraakbeeldscherm waarmee de gebruiker de beelden gemakkelijk kan analyseren, vergroten, meten en printen. ShuttlePix kan ook worden aangesloten op een standaard PC of laptop om bvb. resultaten met de inclusieve 3D-beeldreconstructiesoftware te analyseren.

Krachtige optische karakteristieken voor kristalheldere beelden
De ShuttlePix is een samensmelting van Nikon's technologische expertise op vlak van microscopen, fototoestellen en digitale beeldverwerking. De handmicroscoop biedt een unieke 20x optische zoom met een vergrotingsbereik van 20x-400x, wat het dubbele vertegenwoordigt van courante modellen op de markt. Om glasheldere beelden te kunnen vastleggen, zowel binnen als buiten, is de ShuttlePix uitgerust met een ingebouwde LED-ringverlichting bestaande uit 4 secties die verschillende oriëntaties kunnen belichten.
Meer informatie op www.NikonMetrology.com/ShuttlePix.

Over Nikon Metrology
Nikon biedt het breedste gamma metrologie-oplossingen aan voor toepassingen gaande van miniatuurelectronica tot de grootste vliegtuigen. Innovatieve Nikon Metrology meet- en precisietoestellen dragen bij tot een performanter ontwerp-tot-productieprocess waarmee producenten kwaliteitsproducten afleveren in een kortere doorlooptijd. Verdere informative is beschikbaar op www.nikonmetrology.com.

Voor verdere information,contacteer:
Renaat Van Cauter
Director Marketing Communications
Nikon Metrology NV
Geldenaaksebaan 329
B-3001 Leuven, België
renaat.vancauter@nikonmetrology.com
Tel +32 16 74 01 00

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us