LEUVEN MINDGATE

VeroTech is Starter van het Jaar!


In de competitieve ingenieurssector woedt een hevige oorlog om competente werkkrachten. VeroTech, een project sourcing bedrijf uit Heverlee voor O&O-projecten, maakt het verschil door actief te investeren in haar consultants. Het weekblad Trends beloonde VeroTech voor deze aanpak met de 'Starter van het Jaar'-prijs voor Vlaams-Brabant.

Die onderscheiding wordt uitgereikt aan bedrijven die minder dan drie jaar geleden werden opgericht. Ze moeten in goede financiële gezondheid verkeren, duurzaam en innovatief zijn en groeipotentieel hebben. VeroTech voldoet over de hele lijn.

Groei

VeroTech stelt mechanische, elektronische, software en mechatronische ingenieurs tewerk om hoogtechnologische producten te creëren.

"Vandaag telt VeroTech 33 ingenieurs", zegt Managing Director en oprichter Veronique Van de Kerckhove, "maar we streven naar ongeveer 50 tegen het einde van dit jaar. Op de lange termijn willen we uitgroeien tot 100 consultants. "

Van de Kerckhove is zelf ingenieur van opleiding. Ze werkte voor de marktleider, het Franse Alten, dat nu een concurrent is. Daarna voor Contraste Europe, een IT-bedrijf. In 2010 richtte zij VeroTech op.

"We willen een sterk en bekwaam team van ingenieurs hebben voor alle vier van onze expertisegebieden. Om dit te waarborgen, organiseren wij team-evenementen en project- en time-managementtrainingen bovenop de standaardvoordelen. We moedigen onze medewerkers aan om zelf het initiatief te nemen in zowel hun dagelijkse job als het organiseren van teambuildingactiviteiten. "

"Wij willen een partner zijn"

De waarden van VeroTech vormen de basis van de manier waarop het bedrijf werkt: visie, kwaliteit, verantwoordelijkheid en openheid.

"Wij willen een partner zijn voor onze klanten. Door de ingenieurs zorgvuldig te selecteren op de juiste vaardigheden en persoonlijkheid. Door de beste oplossing te vinden en onze grenzen te verleggen om die oplossing te realiseren. Door open te zijn met onze klanten en door verantwoordelijkheid te nemen voor wat we doen ", aldus Van de Kerckhove.

Even belangrijk voor VeroTech zijn de medewerkers. "We willen het imago van het beroep wat opblinken. Er is een tekort aan ingenieurs en een nog duidelijker tekort aan vrouwelijke ingenieurs. Daar komt volgens mij niet meteen verandering in."

VeroTech

VeroTech is een onafhankelijk bedrijf, gevestigd in Heverlee waar ingenieurs deelnemen en groeien in diverse project-managementopdrachten. Deze projecten bevinden zich binnen verschillende technologieën of gebieden.

Het concurrentievoordeel van VeroTech is de samenwerkende gemeenschap van ingenieurs: de oprichting van een ondersteunende en leerrijke omgeving met peer-mentorschap.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us