LEUVEN MINDGATE

EpiGaN Wint de Trends Gazellen ‘Starter’ 2014 in de Provincie Limburg


Hasselt, België, 10 februari, 2014. EpiGaN nv, een wereldleider op het vlak van III-nitride epitaxiale halfgeleider materialen, heeft de prestigeuze prijs van Trends Gazellen Starter 2014 Limburg gewonnen. Deze jaarlijkse prijs erkent EpiGaN voor hun positieve momentum in groei van omzet en werknemers in de voorbije drie jaar.

"EpiGaN heeft een omzet en positieve cash flow sinds de start in 2010, " zegt Marianne Germain, oprichter en CEO van EpiGaN. " We zijn zeer trots dat Trends ons erkent voor onze sterke groei in de voorbije jaren. Het is omwille van de toewijding en inzet van onze werknemers dat we consistente groei hebben gekend, door producten wereldwijd te verkopen vanuit Hasselt". Het bedrijf heeft nu 10 werknemers is van plan om verder te groeien in 2014 om de R&D en productie activiteiten verder uit te breiden.

EpiGaN heeft sterke technische fundamenten met ‘leading-edge’ halfgeleider materialen. Hun GaN-on-Si (Gallium Nitride-op-Silicium) epitaxiale oplossingen worden gebruikt in hoogspanning vermogensschakelingen en hoogfrequente RF componenten die op hun beurt gebruikt worden om energie te besparen in consumenten elektronica, industriële voedingsbronnen, AC motoren, GSM masten, kabel TV infrastructuur, enz.

Het bedrijf heeft haar ‘cleanroom’ productie faciliteiten opgebouwd in Hasselt, België, ideaal gelegen in de driehoek Aken, Eindhoven en Leuven. EpiGaN is één van de weinige Vlaamse bedrijven die de productie van ‘high-tech’ halfgeleider producten niet "outsourced’ naar het buitenland, waardoor ze een waardevolle bijdrage leveren aan de lokale economie.

Over EpiGaN

EpiGaN werd opgericht in 2010 door Dr Marianne Germain, CEO, Dr Joff Derluyn, CTO, en Dr Stefan Degroote, COO, als spinoff van imec. Het voorziet oplossingen op wereldniveau op het vlak van III-nitride epitaxiale materialen voor toepassingen met extreme prestaties.

In 2001 investeerden Capricorn Cleantech Fund, Robert Bosch Venture Capital (RBVC) en LRM gezamenlijk in EpiGaN om de productie van GaN-op-silicium op te starten. EpiGaN geeft de device fabrikanten toegang tot een unieke, bewezen en krachtige technologie in belangrijke marktsegmenten zoals voedingsbronnen, hybride en

elektrische voertuigen, AC motoren, RF-vermogen voor base stations, smart grid,... EpiGaN heeft haar activiteiten ondergebracht op de Corda Campus Hasselt in Limburg.

Voor meer information, ga naar www.epigan.com

Kontakt informatie:

Dr Marianne Germain, CEO
EpiGaN nv
Kempische Steenweg 293,
B-3500 Hasselt (Belgium)
Tel : +32 (0)11 56 66 20

Marianne.Germain@epigan.com

www.epigan.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us