LEUVEN MINDGATE

Galapagos krijgt bijna 3 miljoen euro voor onderzoek naar muco


Het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) investeert de komende 3 jaar 2,9 miljoen EUR in Galapagos met het doel een veelbelovende therapie voor de behandeling van mucoviscidose ook op de markt te brengen.

Taaislijmziekte of muco is vooralsnog ongeneeslijk en de huidige behandelingen zijn vooral symptomatisch. De levensverwachting van patiënten met muco is de laatste decennia reeds sterk verbeterd maar een definitieve genezing was nog niet mogelijk. Een aantal bedrijven, waaronder ook Pfizer, hebben momenteel geneesmiddelen in ontwikkeling die veelbelovend genoeg zijn om binnen een tiental jaren een definitief antwoord te bieden.

Ook Galapagos heeft een medicijn in ontwikkeling, het zogenaamde GLPG1837 maar er moet nog gezocht worden naar 'correctors' die het medicijn geschikt moeten maken voor de grootse meerderheid van patiënten. Die ziekte kent immers vele varianten of mutaties waarvoor steeds een aangepaste corrector nodig is. Het onderzoeksbudget maakt de ontwikkeling van deze correctors mede mogelijk.

Galapagos verwacht tegen eind 2014 een corrector te kunnen selecteren en eind 2015 te starten met een klinische studie. Het onderzoek loopt in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Utrecht.

Over Galapagos

Het beursgenoteerde bedrijf heeft haar hoofdzetel in Mechelen en afdelingen in 5 landen. Samen met de dochterondernemingen stelt Galapagos ongeveer 800 mensen te werk.

 

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us